вівторок, 25 жовтня 2016 16:20

За $10 тисяч через лінію фронту можна перевезти фуру сигарет - Москаль

За $10 тисяч через лінію фронту можна перевезти фуру сигарет - Москаль
rbc.ua

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль підтвердив, що на підконтрольну Україні територію переправляють контрафактні цигарки з Донецька.

"Сигарети кілька разів затримували митники на Закарпатті. Більш того, люди, котрі розбираються в цьому "бізнесі", стверджують, що за 10 тисяч доларів через лінію фронту сюди можна привезти фуру контрафактних сигарет. Проблема в тому, що в такій фурі замість сигарет на контрольовану Україною територію можна провезти зброю чи диверсантів. Тому переміщення товарів через лінію розмежування – це питання не економіки, а передусім безпеки.

І ще – спроби контрабанди сигарет є не тільки на Закарпатті. Якраз у нашій області цю тему після стрілянини в Мукачевому 11 липня 2015 року вдалося максимально закрити. Однак контрольно-пропускні пункти з Євросоюзом є також у Чернівецькій, Волинській, Львівській областях. І якщо фури з контрафактною продукцією вільно перетинають кордон на сході й спокійно доїжджають до західних областей, то це проблема не Закарпаття, а загальноукраїнського масштабу", – написав Москаль на персональному сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічник польського депутата віз з України бурштин і цигарки

Раніше російське видання написало про контрабандні потоки в зоні АТО, які доходять до західних областей України.

Нагадаємо, у зоні АТО, між селищами Тельманове та Гранітне, через контрабанду поранили військового.

Зараз ви читаєте новину «За $10 тисяч через лінію фронту можна перевезти фуру сигарет - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути