пʼятниця, 24 лютого 2017 20:05

Ветеранам АТО запропонували будувати гаражі під водою і приватні будинки на болоті

Ветеранам АТО запропонували будувати гаражі під водою і приватні будинки на болоті

Бійцям для гаражного комплексу видали на місці водойми. Про це Gazeta.ua повідомляє Михайло Лунь. Чоловік захищав Україну поблизу села Кримське, на Луганщині. Колишній боєць ніс службу в 24 львівській бригаді.

"Тиждень тому ми з побратимами зібрались, щоб подивитись на землю, яку нам виділили для будування гаражних кооперативів. Ми приїхали, там торф, озеро а на ньому качечки плавають. Не треба бути експертом, щоб зрозуміти, що будівництво там не можливо", - розповідає Михайло Лунь на позивний "Букініст".

"Букініст" розповів, що у бійців в інших районах та на Львівщині часто трапляються схожі ситуації.

"Звісно ми відмовились від тієї так званої землі. Тепер чекаємо інших варіантів. Скільки це тягнутиметься не відомо" , - розповідає львів`янин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 77,5 тисяч армійців отримали статус учасника бойових дій

Інший боєць на позивний "Гіф" другий рік служить в 93 бригаді розвідником. Військовий родом з Полтавщини. Рік тому він отримав посвідчення "Учасника бойових дій".

"Моя мама досі ходить з моїми документами по кабінетах чиновників. Скоро буде вже третя відпустка, яку витрачу для того, щоб отримати свою землю", - розповідає Gazeta.ua розвідник.

Таке ставлення, наче я всім винен

"Кажуть, які зробити документи. Роблю. Приходжу, кажуть того бракує, те не так. Коротше це може тривати до безкінечності. Показували мені землю біля Старої Ворскли, кажуть елітно. Виявилось, це болото, місце, де річка розширює русло і розливається. Підганяли, казали стільки охочих, не прогав", - пригадує "Гіф".

Ветеран "Вайт" 25-ої повітряно-десантної бригади майже цілий рік пробув на передовій. Чотири місяці тому отримав УБД і відмовився від землі. Чоловік бізнесмен, співвласник мережі продуктових магазинів в Херсоні.

"В тому, що чоловік йде воювати немає нічого особливого. В тому, що бійців після повернення на гражданці має чекати визнання та повага теж нічого такого. Люди повинні бути вдячні тим, хто їх закрив від війни. Вдячний всім побратимам, які прикривали мене і тому я живий", - розповідає Gazeta.ua десантник.

Землю, виділена для пацанів - це правильно, бо вони цю землю захищали

"Прийшов в міську раду, почав збирати документи. Мною, як мальчиком водять туди — сюди. "Там ділянка не дуже зручна, але ви поїдьте подивіться", "там пісок, але переконайтесь чи точно вам вона не підходить". Таким чином, об`їздив цілу Херсонську область. Маю велике самолюбство і не дозволив так зі собою поводитись. Друзі насміхалися, мол за, що пішов на війну. Я собі знаю за що. Явно не за виділенні ділянки. Якби ніхто не пішов, то ні в кого би вже свого не було", - каже "Вайт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава виплатила бійцям АТО 75 млн грн "гонорарів"

"Так, існують випадки коли пропонують таку землю. Як це відбувається? Бійцю показують на карті можливі варіанти територій під забудову. Ветеран може поїхати на ділянку, якщо не влаштовує - відмовитись. Більше того, є можливість самостійно знайти місце під забудову. Якщо це місце державна територія, видають дозвіл, вноситься на кадастрову карту земельна ділянка, щоб це не була просто територія. На слуханні затверджується. Оформлення документів, загалом бюрократичний аспект не триває недовго. Примусити бійців оформляти власність на якійсь певній ділянці ніхто не має права", - розповідає Gazeta.ua депутат Київради Володимир Назаренко.

До того, як стати депутатом Володимир захищав Україну на російсько-українській війні. Зараз боєць член член комісії з питань містобудування, архітектури та землебудування.

Генштаб Збройних сил України пропонує надавати статус учасника бойових дій безпосередньо під час виконання бойових дій, а не після повернення військовослужбовця додому.

Зараз ви читаєте новину «Ветеранам АТО запропонували будувати гаражі під водою і приватні будинки на болоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути