понеділок, 20 лютого 2017 20:45

"Велика ціль зводиться до малого", - комбат "Айдару" про блокаду Донбасу

"Велика ціль зводиться до малого", - комбат "Айдару" про блокаду Донбасу
Максим Марченко командир 24 ОШБ "Айдар" фото: Gazeta.ua

Серед учасників блокади залізниці, що протестують проти торгівлі з окупованими територіями Донбасу, у батальйоні "Айдар" служили тільки 3 людини.

Про це Gazeta.ua розповів командир 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар", підполковник Максим Марченко.

"Решта - одягли форму, шеврони і під прапором "Айдару," під гучним іменем – збагачуються", – сказав підполковник

Блокаду необхідно було проводити з 2014-го, з початком бойових дій, вважає комбат.

"Необхідно було проводити блокаду всіх шляхів сполучень. Не дати можливості працювати основним підприємствам на території противника. Обрізати електроенергію, воду, газ. Зруйнувати інфраструктуру, економіку. А потім вже починати активні бойові дії. Це елементарні правила ведення війни. І робити це потрібно було у 2014-му, а не зараз. Такі дії призводять до невдоволення населення і виникнення партизанських рухів на території противника", – підкреслив комбат.

Проте такого результату можна досягти лише за умови комплексної блокади, каже командир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман кличе блокадників на переговори

"Перекривати потрібно не якісь конкретні шляхи сполучень, а всі. Що відбувається зараз? Ті, хто вийшов під прапорами "Донбасу" й "Айдару", перекривають конкретні дороги на короткий термін. Приїжджають люди, платять гроші – траса відкривається і вони переїжджають на нове місце. У нас знову велика ціль зводиться до малого - до грошей", – резюмував Марченко.

25 січня ветерани АТО оголосили торгову блокаду окупованих районів Донбасу. Заблокували залізницю на кількох напрямках. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перекриття залізниці.

15 лютого уряд увів надзвичайні заходи в енергетиці через нестачу вугілля. У зв'язку з цим 16 лютого пройшло засідання Ради національної безпеки і оборони. За його результатами доручили Кабінету міністрів та НКРЕКП вивчити об'єктивність, економічну та соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію та житлово-комунальні послуги.

Зараз ви читаєте новину «"Велика ціль зводиться до малого", - комбат "Айдару" про блокаду Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути