понеділок, 26 грудня 2016 12:50

Українські захисники Світлодарської дуги загинули не від тортур бойовиків - Міністерство оборони

Українські захисники Світлодарської дуги загинули не від тортур бойовиків - Міністерство оборони

Загиблі на Світлодарській дузі українські військовики не потрапляли в полон до бойовиків і не зазнавали катувань.

Таку заяву зробив на своїй сторінці у Facebook радник міністра оборони Василь Будик.

"Сьогодні можна з упевненістю сказати - хлопці загинули в бою. Є свідки загибелі "Шайтана". Він загинув перший у цьому бою 18 грудня", - повідомив подробиці радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонених на Світлодарській дузі бійців жорстоко закатували - волонтер

Про долю бійця з позивним "Сім'янин" тривалий час не було відомо. Тіло захисника Світлодарської дуги вдалося знайти напередодні за 200 м від ворожих позицій. Раніше чоловіка вважали зниклим безвісти.

Василь Будик жорстко прокоментував дані волонтерів про те, що українські бійці загинули в полоні бойовиків від тортур. "Всі ми знаємо, скільки наших хлопців було в полоні у жахливих умовах, знаємо через що багатьом довелося пройти, маємо факти загибелі наших солдатів у полоні. Це все разом не дає право розганяти неправдиву інформацію. Виникає питання - а навіщо це робиться? Навіщо з героїв робити мучеників?", - написав радник на у соцмережі.

Учора терористи передали українським військовим тіла 2 загиблих бійців. Координатор гуманітарного проекту ЗСУ Михайло Котелевський зауважив, що явних ознак тортур під час зовнішнього огляду не виявили.

Зараз ви читаєте новину «Українські захисники Світлодарської дуги загинули не від тортур бойовиків - Міністерство оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути