понеділок, 30 січня 2017 22:30

Українські військові готові до загострення у Авдіївці – Генштаб

Українські військові готові до загострення у Авдіївці – Генштаб
Фото: espreso.tv

Збройні сили України готові реагувати на зміни в обстановці на Донбасі. Зокрема, може загостритися ситуація під Авдіївкою.

Про це сказав заступник начальника прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Волошин, повідомляє "Еспресо".

"ЗСУ готові адекватно реагувати на зміни в обстановці. Стемніє, ситуація в місцях боїв загостриться. Для них висота в районі Авдіївки – це важлива точка, яку вони постараються відбити", – заявив Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий експерт розповів, хто найбільше постраждав від блокади Донбасу

Начальник прес-служби Генштабу зазначив, що ЗСУ відповідали противнику озброєнням, яке дозволено мінськими домовленостями. Цього озброєння було досить, що і показали істотні втрати бойовиків під Авдіївкою.

Волошин пояснив, що бойовики активно атакують Авдіївку. Їх цікавить контроль над фільтрувальною станцією і дорога, яка веде до Горлівки.

29 січня в результаті бойових дій на Донбасі загинули 5 бійців, 14 отримали поранення.

Станом на 18:00 30 січня в зоні антитерористичної операції загинули троє українських військових, 17 отримали поранення, ще троє травмовані. На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська багаторазово обстрілювали Авдіївку, Новотроїцьке, Луганське, Невельське і Дослідне. По Піскам і Авдіївці вогонь вели танки.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові готові до загострення у Авдіївці – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути