вівторок, 01 березня 2016 09:24

У зоні АТО сьогодні почне працювати військове радіо

У зоні АТО сьогодні почне працювати військове радіо
Фото: omskgazzeta.ru

Міністерство оборони України сьогодні, 1 березня, запустить військове радіо в зоні антитерористичної операції на Донбасі на FM-хвилі під назвою "Армія". Під нього виділено шість радіочастот.

Про це повідомляють "Українські Новини".

Крім того, в прес-службі Міністерства інформаційної політики розповіли, що моніторингова місія відомства в рамках роботи в зоні АТО провела зустріч з Маріупольським відділенням Спілки журналістів України, щоб проаналізувати стан українського мовлення в регіоні.

"Під час візиту виявлений недостатній доступ громадян до мовлення проводового "Радіо Приазов'я" - одного з головних джерел місцевих новин, яке дає випуски для українського радіо, і також видає в ефір програми про життя національних меншин", - йдеться в повідомленні.

Головна проблема припинення мовлення - відсутність фінансування з бюджету.

"Мовлення - головний ключ до об'єднання нації навколо спільних цілей зробити країну нашої мрії. І коли припиняє трансляцію мовник, який був головним інформатором населення, був голосом держави, - треба бити на сполох", - підкреслив радник глави Мінінформполітики з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець.

Один з варіантів вирішення цієї проблеми - надати "Радіо Приазов'я" ефірний час на хвилях радіо "Голос Донбасу".

У планах Мінінформполітики на поточний рік - розробка комунікаційної стратегії щодо тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, а також прилеглих до зони проведення АТО регіонів. Формування відповідної робочої групи заплановано на квітень, а презентація стратегії - на червень.

Зараз ви читаєте новину «У зоні АТО сьогодні почне працювати військове радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути