вівторок, 30 липня 2013 18:55

"У нас немає ніякого блату!" - прибудинкову територію 500 донеччан депутати віддали бізнесменам
6

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Двір, в якому живуть більше 500 чоловік, донецькі депутати здали в оренду представникам концерну "Сарепта". Він є сімейною справою бізнесменів Кривко.

"Нет каменным джунглям!", "Хватит супермаркетов, даешь детские площадки!", "Нет липовым разрешениям на строительство!" - з такими плакатами 30 липня пікетували Донецьку міськраду близько 50 жителів. Вони виступали проти будівництва нового торгового центру "Сарепта". Його хочуть звести біля висоток за адресою вул. Панфілова 20, 20-а і 20-б.

Мітингувальники звинувачували місцевих чиновників у корупції. Кричали: "Досить заробляти бабки!". Вони вважають, що влада реалізує шахрайську схему відчуження землі, коли через договори оренди відбувається захоплення територій і подальша легалізація незаконного будівництва.

- Зранку вийшли, а у дворі корчують дерева, знесли близько ста рослин. У них не погоджень, немає проекту, - розповіла мешканка будинку по вул. Панфілова 20-б Олена Бойко. - Влада бреше: "Ваші інтереси будуть враховані", але вже перекриті 2 проїзди, а нашими комунікаціями і котельнею розпоряджаються як своєю власністю. Ми й так перевантажені транспортом, по сусідству є п'ять супермаркетів, але немає зони відпочинку.

Жителі створили об'єднання співвласників багатоквартирних будинків "Наука". З 2004 року домагаються, щоб місцева влада передала прибудинкову територію їм на обслуговування. Замість цього планується зайняти близько 4 тисяч квадратних метрів під супермаркет.

- Ми звернулися з претензією на цю ділянку раніше "Сарепти". Подали заявку, але наші папери повернули без відповіді, не дали навіть відмови, позбавивши права оскаржити. А "Сарепті" дали добро. Перемогли комерційні інтереси! - обурювалася ініціатор протесту Олена Прядко.

Одночасно з мітингом мешканців господарі "Сарепти" привели до міськради своїх робітників і влаштували альтернативний пікет. Робітники вимагали не позбавляти їх роботи і продовжити скандальне будівництво. Через що між сторонами стався словесний конфлікт.

- У нас немає ніякого блату. Погодили це місце спочатку в райвиконкомі, потім у міськвиконкомі. А депутати міськради проголосували. Ми відмовилися від третьої частини площі, щоб побудувати мешканцям клумбу, паркову зону і дитячий майданчик, - розповів Gazeta.ua господар концерну Олександр Кривко.

Син бізнесмена Андрій Кривко є генеральним директором "Сарепти" і депутатом міськради.

- Ми згодні піти на певні домовленості, готові до конструктивного діалогу. Але з боку групи жителів нагнітається обстановка, - повідомив Андрій Кривко.

Прізвище Кривко стало відомим в лютому 2012 року, завдяки старшому синові господаря концерну - Володимиру Кривко. 49-річний чоловік хуліганив і демонстрував пістолет в одному з ресторанів. Коли за викликом охорони на місце прибув наряд міліції, Володимир Кривко почав кричати:

- Відійдіть з моєї дороги, б ... ь! Я торчу, відпочиваю як я хочу. Я хочу, б ... ь, нюхаю кокаїн, хочу колюся, хочу п'ю, хочу їду на машині, хочу е. .. у, хочу стріляю. Я Володимир Кривко!

Зброя у бізнесмена виявилося не зареєстрованою. На Володимира Кривка завели кримінальну справу за "Умисне нанесення працівникам правоохоронних органів побоїв". Йому довелося вибачитися перед працівниками міліції і на тому інцидент зам'яли.

Зараз ви читаєте новину «"У нас немає ніякого блату!" - прибудинкову територію 500 донеччан депутати віддали бізнесменам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути