пʼятниця, 30 грудня 2016 15:05

Топ 5 найгарячіших точок в зоні АТО у 2016 році
10

Техніка, яка згоріла внаслідок боїв на Світлодарській дузі
Розбитий будинок в Мар`їнці
Біблія в Мар`їнці
Неподалік Авдіївки
Качка "Самійло" в Новотроїцькому

Українці втрачають своїх бійців. Протягом 2016 ситуація на війні не змінилась на краще. З`явились нові позиції, де українські військові змушені ризикувати життям, щоб стримувати ворога. Gazeta.ua пропонує рейтинг 5-ти найгарячіших точок війни в Україні у 2016 році.

Світлодарська дуга

У грудні бойові дії на дузі перейшли в активну фазу. За останніми даними там загинули 9 наших військових. Близько 30-ти поранено. Раніше було спокійніше: часто тривали перестрілки і неодноразово розвідгрупи терористів продиралися в тил нашого війська. Після одної з невдалих операцій ворога неподалік села Луганське, село поряд зі Світлодарськом, 29 червня загинув всесвітньо відомий українець, оперний співак паризької опери Василь Сліпак.

  Техніка, яка згоріла внаслідок боїв на Світлодарській дузі
Техніка, яка згоріла внаслідок боїв на Світлодарській дузі

Світлодарська дуга стратегічно важлива для бойовиків. Тому, що це населені пункти поблизу окупованого Дебальцевого. Де з одного боку проходить Бахмутська траса, а з іншого - Дебальцівська. Для створення і контролю нових шляхів контрабанди. Крім того, бойовики хочуть контролювали Світлодарськ тому, що там стоїть Світлодарська ТЕЦ.

  Захід сонця після боїв на Світлодарській дузі
Захід сонця після боїв на Світлодарській дузі

"Промзона"

Так бійці називають територію на виїзді з Авдіївки. Бої там тривають постійно. Від кінця літа українські військові не несуть чисельних втрат. Бійці пов`язують це з тим, що обрали вдалу тактику. Більшість нападів противника - програшні. Під час зіткнень цієї осені близько 20 терористів загинуло.

  "Нічне небо" ангар у дірках від куль та снарядів
"Нічне небо" ангар у дірках від куль та снарядів

Авдіївка - найближче місто до Донецька. Паралельно промзоні проходить Ясинуватське шосе, яке веде в окуповане місто та Донецький аеропорт. Крім того в Авдіївці функціонує "Коксохім" - найбільший завод олігарха Ріната Ахметова.

  Неподалік Авдіївки
Неподалік Авдіївки

Мар`їнка

Захоплення Мар`їнки — окреме завдання бойовиків. Це стратегічна ціль. Тому у щоденному звіті прес-секретатя АТО звучить цей населений пункт, а також сусідня Красногорівка. Бої не вщухають. За останній час звідти евакуювали близько 20 наших військових з різними типами поранень.

  Біблія в Мар`їнці
Біблія в Мар`їнці

Ресурси в бойовиків закінчуються. Тому їм необхідно захопити Курахове. Там знаходиться одна з найбільших теплових електростанцій Донбасу. Крім того, через Курахове проходить траса Запоріжжя - Донецьк.

  Розбитий будинок в Мар`їнці
Розбитий будинок в Мар`їнці

Новотроїцьке

Після захоплення Докучєвська зимою 2015-го року, бойовики почали активний наступ на сусіднє селеще Новотроїцьке. Перестрілки тривають постійно.Ворог застосовує розвідку боєм, тому наші військові мають прямий контакт з терористами. Втрати у Новотроїцькому Генштаб не афішує.

  Качка "Самійло" в Новотроїцькому
Качка "Самійло" в Новотроїцькому

Ці населені пункти терористам необхідні, щоб захопити міста Вугледар і Волноваху. Це моглоб дати їм вихід на основні траси та шахти Донеччини.

ЧИТАТЙТЕ ТАКОЖ: У російських загонах на Донбасі воюють "мертві душі"

Широкине

Бої за Широкине, сусідні Талаківку та Сартану протягом року не припинялись. Не зупиняли бойовиків ні Мінські домовленості про "тишу", ні моніторингова місія ОБСЄ.

  "Зоряне небо" Широкине
"Зоряне небо" Широкине

Бойовики хочуть захопити Широкіно. Щоб зайняти висоту трохи далі не далеко від Маріуполя. Це необхідно їм для захоплення Маріуполя та окупації морських портів, які знаходяться вздовж берегової лінії.

  Напис на стіні в Широкино
Напис на стіні в Широкино
Події на Світлодарській дузі були тактичною операцією з поліпшення становища наших військ. Таку оцінку запеклим боям поблизу міста Дебальцевого на Донеччині дав Gazeta.ua військовий експерт Олексій Арестович.
Зараз ви читаєте новину «Топ 5 найгарячіших точок в зоні АТО у 2016 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути