понеділок, 10 жовтня 2016 14:33

Телерепортаж "Війна-сука" переміг на конкурсі у Франції

Телерепортаж  "Війна-сука" переміг на конкурсі у Франції
Фотограф Віржіні Нґуєн Хоанґ

Телевізійний репортаж про будні воєнного конфлікту на Донбасі під назвою "Війна-сука" бельгійського фотографа Віржіні Нґуєн Хоанґ і телеоператора Дастана Альтаїра отримав 1-й приз на конкурсі військових кореспондентів Бає-Кальвадос у Франції.

Відео розповідає про солдатів української армії, які воюють проти підтримуваних Росією бойовиків, повідомляє "Радіо свобода".

Головний герой репортажу, Данило – втомлений війною 19-річний чоловік. Декілька місяців він воює на передовій поблизу Пісків, за кілька кілометрів від Донецького аеропорту. Хоче повернутися додому. Наприкінці репортажу виявляється, що Данило гине в бою. А ще кілька днів тому нарікав, що не зміг побувати на похороні найкращого друга, який загинув від артилерійського снаряду.

"Ця нагорода є даниною Данилові. Ми не забудемо про тебе, і ми не забуваємо, що в Україні триває війна", – прокоментувала Віржіні Нґуєн Хоанґ у Facebook.

29-річна бельгійська фотожурналістка протягом останніх п'яти років працювала в зоні військових конфліктів - у Секторі Газі, Сирії та Україні.

Зараз ви читаєте новину «Телерепортаж "Війна-сука" переміг на конкурсі у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути