пʼятниця, 10 травня 2024 20:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються зайти до тилу ЗСУ у Серебрянському лісі: яка там ситуація

Росіяни намагаються зайти до тилу ЗСУ у Серебрянському лісі: яка там ситуація
Росія намагається прорвати лінію оборони та покращити своє становище на Лиманському напрямку. Фото: ТАСС

Росія намагається прорвати лінію оборони та покращити своє становище на Лиманському напрямку, вдаючись до десятків штурмів, але безуспішно.

Протягом останніх кількох днів там відбувається від 10 до 20 штурмів російської піхоти щодоби. Про це LIGA.net повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ сформують 10 нових бригад, частину буде розгорнуто для захисту Києва - Павлюк

"Задача окупантів - зрізати Сіверський виступ та зайти в тил Силам оборони в Серебрянському лісництві. Ворог намагається прорвати лінію оборони українських захисників у районі населених пунктів Терни та Невське задля того, щоб далі вийти в район Лиману. Однак успіху ці спроби не мають", - запевнив речник ЗСУ.

Російські окупанти здійснили спробу штурму на Вовчанському напрямку о 5 ранку 10 травня, повідомляло Міноборони України. У Харківську область спрямували резервні підрозділи Сил оборони, наразі "тривають бої різної інтенсивності", ЗСУ утримують позиції, розповіли у міністерстві.

До цього глава Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив посилення обстрілів Вовчанська та роботу російських ДРГ. Проте, за його словами, угрупування противника не становить загрози для Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються зайти до тилу ЗСУ у Серебрянському лісі: яка там ситуація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути