четвер, 15 вересня 2016 15:57

Росія відмовилася від обіцянок припинити вогонь на Донбасі

Росія відмовилася від обіцянок припинити вогонь на Донбасі
Фото: Ера

Кремль заявив, що не обіцяв Німеччині режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки "не є стороною конфлікту".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "УНІАН".

"Там є режим припинення вогню, який порушується. У такому формулюванні Москва не могла обіцяти, бо не є учасником цього конфлікту. Москва не може оголосити припинення вогню. Ви знаєте, що на лінії розподілу з одного боку перебувають Збройні сили України, а з іншого боку перебувають "збройні сили Донбасу", тобто ополченці", - сказав Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція та Німеччина не визнаватимуть російських виборів у Криму

Водночас він зазначив - якщо ці візити сприятимуть виконанню Україною зобов'язань за Мінськими домовленостями, то це можна тільки вітати.

"Ми приїхали сюди з оголошенням, з такою обіцянкою з Москви, що сьогодні опівночі набуде чинності режим припинення вогню на тиждень", - заявив Штайнмаєр.

Він повідомив, що на зустрічі з президентом України Петром Порошенком Україна також пообіцяла зі свого боку дотримуватися "режиму тиші".

"Якщо обидві сторони дотримуватимуться припинення вогню, і більше, ніж тиждень, то з'явиться шанс і буде можливість досягти подальшого розмежування військ у деяких регіонах. Ми сподіваємося, що наступного вівторка на засіданні Тристоронньої контактної групи саме про це буде досягнута домовленість", - сказав Штайнмаєр.

Нагадаємо, упродовж минулої доби бойовики 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася від обіцянок припинити вогонь на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути