четвер, 15 вересня 2016 08:38

Російські танки та артилерія атакують українських бійців

Російські танки та артилерія атакують українських бійців
Фото: rbc.ua

Бойовики впродовж минулої доби 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Про це розповів речник штабу АТО Іван Арєф'єв.

"З опівночі до 8-ї ранку російсько-окупаційні війська 3 рази відкривали вогонь. 2 - на Донецькому напрямку, у Авдіївці, 1 - по Новоолександрівці на Луганському напрямку", - повідомив Арєф'єв.

У середу, 14 вересня, бойовики з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції українських військових у Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Пісках та Луганському. Окрім того, по Луганському, Зайцевому, Авдіївці, Пісках та Ленінському окупанти відкривали вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібру. Також для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО противник відкривав вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії - 152-мм та 122-мм калібру в районі Зайцевого, Авдіївки, Кам'янки та Верхньоторецького. По Луганському вели вогонь із БМП, а по Авдіївці - із танку.

На Маріупольському напрямку російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь із гранатометів і стрілецької зброї по Водяному, Широкиному, Мар'їнці, Красногорівці, Талаківці, Гнутовому, Павлопілю та Новотроїцькому. А також відкривали вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібру по Широкиному, Чермалику, Павлополю та Водяному. Окрім того, вели вогонь із БМП по Широкиному та Талаківці, а по Красногорівці стріляв снайпер.

На Луганському напрямку противник вдався до збройних провокацій в районі Новозванівки, Новоолександрівки та Богуславського, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внаслідок артобстрілу загинув український військовий

Як відомо, вночі 13 вересня бойовики гатили по Авдіївці з артилерії. У мережу виклали відео обстрілу.

Зараз ви читаєте новину «Російські танки та артилерія атакують українських бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути