вівторок, 30 серпня 2016 14:57

Росія перекинула бойовикам нові танки, "Гради" та бронетехніку

Росія перекинула бойовикам нові танки, "Гради" та бронетехніку
Фото: apostrophe.com.ua

Росія перекинула бойовикам на Донбас танки, бронетехніку, "Гради" та САУ.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

"Командування російських окупаційних військ продовжує постачання озброєння та військової техніки на територію України, у тому числі безпосередньо до лінії зіткнення. За тиждень було доставлено 8 танків, 9 броньованих машин, 1 бойову машину БМ-21 "Град", 4 самохідні артилерійські установки. Встановлено, що в підрозділах 1-го та 2-го військових корпусів здійснюється поступова заміна танків Т-64 на танки Т-72. Ці танки прибувають із території Російської Федерації", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ДНР поки що не наступатиме" - Захарченко

За словами Скібіцького, розвідка зафіксувала впродовж тижня значне зростання поставок боєприпасів та матеріально-технічних засобів із Росії на потреби бойовиків.

"За тиждень зафіксовано поставка понад 1 тис. тон боєприпасів, 660 тон матеріально-технічних засобів, а також 2,5 тис. тон паливо-мастильних матеріалів", - сказав він.

Скібіцький додав, що це пов'язано з активізацією штурмових дій на донецькому і маріупольському напрямках, а також високою інтенсивністю проведення батальйонних та бригадних тактичних навчань окупаційних військ.

Він уточнив, що основним постачальником паливно-мастильних матеріалів на тимчасово окуповані території України для потреб бойовиків виступає ПАО АНК "БашНефть", зареєстроване в Уфі.

Раніше повідомлялось, що бойовики переміщують свої підрозділи по лінії фронту та поповнюють боєзапаси.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекинула бойовикам нові танки, "Гради" та бронетехніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути