четвер, 14 липня 2016 11:53

Полковник Без'язиков про полон: "Підвішували за ногу до дерева, били електорошоком"

Полковник  Без'язиков про полон: "Підвішували за ногу до дерева, били електорошоком"
Полковник Іван Без'язиков, Gazeta.ua

Полковник Іван Без'язиков, який пробув у полоні 2 роки, розповів Gazeta.ua про побиття під час затримання бойовиками.

"Якщо ти потрапив у полон, уникнути побиття неможливо. Люди, які воюють, озлоблені. Били електрошоком. Підвішували за ногу до дерева. Висів не довго, але все одно приємного мало. Підійшов один бойовик із датчиком і каже: "О, в нього жучки! Він шпигун". Порвали на мені весь одяг. У яму кинули вже всього у багні. Вигляд мав не надто респектабельний. У ямі сиділи до ночі, поки не приїхали люди з Донецька. Знову зв'язали. У Донецьку привезли нас у "ізбушку" - будівлю СБУ", - пригадує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник Іван Без'язиков 22 місяці пробув у полоні

Дорогою до Донецька було кілька блокпостів. На кожному бойовики зупинялися й пропонували тим, які чергували, побити полковника і двох його товаришів.

"Били руками, ногами, прикладами. Хтось із більшою ненавистю, а хтось так - щоб не відрізнятися від інших. Один перед одним вони, звісно, не могли пройти мимо. Поламали мені ребра. Рука не піднімалася. Товаришів моїх теж побили. Був зі мною командир роти, молодий офіцер. Йому дісталося найбільше. Він з нас був найкрасивіший. Форма в нього була новіша. Бойовики, видно, думали, що він якийсь сильно модний товариш і треба його сильніше лупити", - розповідає Без'язиков.

Нагадаємо, 5 липня з полону бойовиків ДНР звільнили начальника розвідки 8-го армійського корпусу Івана Без'язикова. У полон потрапив 16 серпня 2014 року під селом Степанівка на Донеччині, поблизу кордону з Росією. Їхав забирати загиблих.

Детальніше читайте в наступному номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Полковник Без'язиков про полон: "Підвішували за ногу до дерева, били електорошоком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути