четвер, 02 лютого 2017 15:04

Окупанти почали бити з гаубиць "Піон", обстріляли ОБСЄ

Окупанти почали бити з гаубиць "Піон", обстріляли ОБСЄ
2С7 "Піон" - 203-мм самохідна гаубиця

Окупанти б'ють по Авдіївці не тільки із заборонених "Градів", а й зі 203-мм самохідних гаубиць "Піон" і 152-мм гармат "Гіацинт". Під обстріли потрапила місія ОБСЄ.

Про це повідомила прес-офіцер 72-ї бригади Олена Мокренчук "Громадському радіо".

"По Авдіївці били не лише "Градами". Зафіксовано й задокументовано розриви снарядів, які свідчать про використання окупантами 203-міліметрових "Піонів" і 152-міліметрових "Гіацинтів". 72-а бригада отримала допомогу й впевнено тримає позиції. Просять передати, що настрій піднесений, бо захищають Україну", - написала журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я спав, коли в кімнату прилетіла міна" - окупанти вночі обстряліли Авдіївку

Олена Мокренчук розповіла про обстріл бойовиками дороги з Авдіївки, по якій вивозили жителів міста.

"Так, цю дорогу обстрілюють постійно. З Авдіївки можна виїхати двома дорогами, і коли люди виїжджали два дні тому, стояли і голосували на одній із цих доріг, над їхніми головами пролітали "Гради". Добре, що снаряди розривалися в полі і ніхто не постраждав. Але уявіть собі, як люди були налякані. Так само обстріляли й другу дорогу, неподалік якої є дві вирви від снарядів якогось великого калібру, як сказали нам артилеристи, або від "Піону", або від "Тюльпану". Це такі величезні ями на зріст людини. Учора також обстріляли місію ОБСЄ, тож ми бачимо, що окупанти вже втратили відчуття міри і страху", - сказала вона.

1 лютого бойовики обстріляли дорогу, по якій здійснювали евакуацію з Авдіївки.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти почали бити з гаубиць "Піон", обстріляли ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути