вівторок, 16 серпня 2016 08:29

На позиції ЗСУ прилетіли сотні мін, під Богданівкою відбувся бій

На позиції ЗСУ прилетіли сотні мін, під Богданівкою відбувся бій
Фото: 4esno.com.ua

Протягом доби 15 серпня бойовики 48 разів відкривали вогонь.

Про це повідомляє речник АТО Ірина Баранова.

"Найгаряче було на Маріупольському напрямку. Там по Мар'їнці, Рибинському та Новоселівці ворог відкривав вогонь із важкої артилерії. У Рибинському була застосована артилерія 152 калібру. Загалом 75 снарядів було випущено на Маріупольському напрямку. Також важку артилерію 122-го калібру ворог застосував по Врубівці на Луганському напрямку.

Поблизу Богданівки була сутичка. Група з двох чоловік підійшла на відстань до 200 метрів до наших позицій. Під прикриттям іншої ворожої групи при гранатометному обстрілі намагалися спровокувати наших хлопців на вогневу відповідь. Стрілецькою зброєю їх достатньо швидко прогнали", - розповіла Баранова.

Окрім того, за інформацією штабу, у Красногорівці та Широкиному ворог застосував бронетехніку.

"Півтори сотні мін забороненого калібру випущено по позиціях авдіївської промзони, Зайцевого та Майорська, де ворог також активно застосовував гранатомети та кулемети великого калібру. Під мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь потрапили позиції у Новгородському та Кіровому. Неспокійно було у Новотроїцькому та Нижньому Лозовому. Поблизу Луганського, Верхньоторецького та Новгородського ворожий вогонь вівся з БМП", - інформують у штабі.

За словами Баранової, з опівночі бойовики вже 14 разів обстрілювали бійців АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безсмертний розповів про варіанти розвитку подій на Донбасі

Раніше українська розвідка повідомляла, що на окуповані території Донбасу прибув зенітно-ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади Збройних сил РФ.

Зараз ви читаєте новину «На позиції ЗСУ прилетіли сотні мін, під Богданівкою відбувся бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути