понеділок, 15 серпня 2016 23:41

Безсмертний розповів про варіанти розвитку подій на Донбасі

Безсмертний розповів про варіанти розвитку подій на Донбасі

Росія не піде в наступ на Україну. Але загострюватиме ситуацію на Донбасі та організовуватиме теракти.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив Надзвичайний і Повноважний посол України, екс-представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний.

"На сьогодні розглядається декілька можливих варіантів розвитку подій. Один із них - це можливе зростання напруження. Тут є декілька варіантів. Перший - широкомасштабні дії. Наразі до такого розвитку подій Росія не готова з точки зору комплекту озброєнь, сил, що знаходяться на оперативній дистанції.

Друге - здійснення терористичних актів за допомогою диверсійно-розвідувальних груп, проведення окремих акцій, пов'язаних з захопленням заручників. Це розглядається, як найбільш ймовірний (сценарій, - ред.).

Третій варіант - можливість утримання напруги за рахунок загострення ситуації, пов'язаної з інформаційним напруженням, чутками, обстрілами по лінії розмежування на території Донецької і Луганської областей. Швидше за все, буде працювати другий і третій варіант", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти Криму посилюють військову активність на кордоні

Раніше в ГУР МОУ не виключали загрозу відкритого наступу Росії. За словами представника розвідки, "на сьогоднішній день ситуація залишається складною": здійснюються заходи з переміщення військ, посилення угруповання, які розташовані на півночі Криму.

Нагадаємо, експерти також припускають, що Росія може почати військовий наступ на територію України з декількох напрямків. Зокрема, з окупованого Криму та Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Безсмертний розповів про варіанти розвитку подій на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути