пʼятниця, 22 липня 2016 13:56

На Луганщині святкують другу річницю звільнення від бойовиків

На Луганщині святкують другу річницю звільнення від бойовиків

Міста Сіверськодонецьк, Рубіжне та Попасна Луганської області відзначають другу річницю визволення від незаконних збройних формувань.

Свої вітання з цього приводу висловив президент України Петро Порошенко, який запевнив, що вживає всіх необхідних заходів для звільнення інших непідконтрольних українському уряду територій Донбасу.

"Вітаю жителів Сіверськодонецька, Лисичанська, Рубіжного з другою річницею визволення від російських бойовиків. Дякую українським воїнам, завдяки мужності і героїзму яких на цю землю повернувся мир. Робив і буду робити все можливе для звільнення України від російської окупації політико-дипломатичним шляхом", - написав він у Facebоok.

Сіверськодонецьк захопили невідомі озброєні люди 11 червня 2014 року. Захопили військкомат та взяли зброю, а далі поступово - всі адмінбудівлі.

22 липня 2014 року Нацгвардія, батальйони "Айдар", "Торнадо", "Чернігів" у рамках антитерористичної операції звільнили місто Сіверськодонецьк від бойовиків і закріпилися на рубежах населеного пункту. Під час звільнення загинули 6 українських воїнів.

Жителі міста зустрічали українських силовиків з прапорами і скандували "Спасибі!". Жінки обіймалися з військовими і плакали.

Йдучи у бік Луганська, бойовики підірвали 2 мости, також постраждали 4 багатоквартирних будинки. Загальну суму матеріальних втрат пізніше оцінили у 20 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Костянтинівці згадують день звільнення два роки тому

Про захоплення та звільнення міста написали волонтери "Повернись живим".

Попасну та Рубіжне звільняли в цей же день. У спецоперації брав участь батальйон "Донбас". У протистоянні в місті Попасна загинули 45 мирних жителів, під час звільнення - троє бійців "Донбасу".

Нагадаємо, 5 липня міста Слов'янськ, Краматорськ, Костянтинівка, Торецьк на Донеччині також святкували другу річницю звільнення від окупації.





Зараз ви читаєте новину «На Луганщині святкують другу річницю звільнення від бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути