субота, 18 червня 2016 13:30

"Мы выжали из себя максимум" - гумвійська Росії пішли з Донбасу

"Гуманітарні війська РФ" припинили свою діяльність на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Про це повідомляється на сторінці "гумвійск РФ" у соцмережі "ВКонтакте".

"Дорогі друзі! Офіційно заявляємо, що наша місія на Донбасі закінчилася. ...Нашому руху протягом останнього року не вистачало грошей на відправку вантажів. Своїми коштами жертвували прості волонтери, та й самої гуманітарної допомоги у нас майже вже й не було. Ми витиснули з себе максимум, як морально, так і фізично", - йдеться у спільноті.

Крім того, в повідомленні написали, що зараз в медіапросторі тема війни в Україні стала поступово вщухати, як і самі події. На думку модератора сторінки, все поступово йде до виборів, і ДНР з ЛНР залишаться в складі України.

 

Нагадаємо, раніше ватажок ЛНР Ігор Плотницкий заявив, що "республіка" має намір перейти від "гуманітарних" до "партнерських" відносин з Росією.

Як зауважували російські блогери, це може означати, що РФ більше не направлятиме в ЛНР так звані "гуманітарні конвої".

Українські експерти, зі свого боку, вважають, що російські куратори незадоволені розкраданням гуманітарної допомоги в ЛНР і хочуть, щоб самопроголошена республіка почала годувати себе самостійно, а не очікувала допомоги ззовні.

Зараз ви читаєте новину «"Мы выжали из себя максимум" - гумвійська Росії пішли з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути