середа, 23 листопада 2016 16:11

Кабмін вимагає, щоб бойовики до 1 грудня заплатили за воду

Кабмін вимагає, щоб бойовики до 1 грудня заплатили за воду
dninews.com

Кабмін установив терористам ЛНР дедлайн з оплати рахунків за воду. Останній термін погашення заборгованості - 1 грудня. Бойовики цілеспрямовано не сплачують борги за воду, яку їм подає Україна.

Таку заяву зробив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, пише "Гордон".

"Тут не йдеться про міждержавні розрахунки. Є юридична особа, яка, як і багато інших підприємств, зареєстрована на території України. Через цю юридичну особу вони і повинні оплачувати. Тобто ватажки бойовиків збирають туди гроші й оплачують. Цей механізм був розроблений з ними, але вони вирішили не платити. Яка сума заборгованості, сказати не зможу, тому що там була міжнародна допомога Червоного Хреста. Вони перерахували частину грошей. Але те, що сума пристойна, це точно", - зазначив Тука.

За його словами, терористи цілеспрямовано не сплачують борги за водопостачання.

"Їм вислали попередження. Дедлайн для ЛНР зі сплати боргу за водопостачання - 1 грудня. Потім вони почнуть говорити про "свавілля кривавої хунти, яка знущається над мирним населенням". Саме тому вони і зволікають. Крім цього, у заявках для буферної зони вони спеціально занижують обсяги споживаної води. І людям дають воду раз на два дні, всього на три години. А звинувачують у цьому Україну", - наголосив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителька Надія Міцкевич померла від голоду в Луганську

Раніше в Міністерстві з окупованих територій заявили, що понад півмільйона жителів Луганської області можуть залишитися без водопостачання. Через систематичне ненадходження платежів за обсяги води, спожиті на непідконтрольній території протягом останніх років.

У жовтні в Червоному Хресті заявили, що оплатять борги водоканалів, які постачають воду на окупований Донбас. За інформацією організації, під загрозою відключення від водопостачання тоді виявилися 600 тис. осіб у Луганській області. Зазначали, що заборгованість неконтрольованих районів Луганської та Донецької областей за спожиту електроенергію становила 24 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін вимагає, щоб бойовики до 1 грудня заплатили за воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути