пʼятниця, 11 травня 2018 11:15

"Готуємо нову потужну зброю" - Полторак розповів, з чим Україна перемагатиме на Донбасі

"Готуємо нову потужну зброю" - Полторак розповів, з чим Україна перемагатиме на Донбасі
Зараз відбувається серйозна робота з розробки систем залпового вогню, ППО, протитанкових засобів для української армії. Фото: ipress.ua

Україна майже завершила розробку нових потужних видів озброєння, які незабаром може застосувати на окупованому Донбасі.

Про це розповів Степан Полторак, міністр оборони України.

"Щодо нових видів озброєнь, то відбувається серйозна робота з розробки систем залпового вогню, ППО, протитанкових засобів. Якщо взяти протитанкові комплекси "Стугна", "Скіф", вони дуже добре себе показали за технічними характеристиками, це зовсім інша зброя. Дальність стрільби там до 5 км - це забезпечує своєчасне реагування на загрози. Є цікаві розробки за іншими напрямками, рівень їх готовності - рік-два до запуску, це нова сучасна зброя. Подробиці поки що не можу озвучувати.

На жаль, не завжди декларація можливостей відповідає дійсності. От я буквально два місяці тому чув - тижнів через чотири буде виконаний останній етап контракту перед Тайландом по поставці танка "Оплот", і "ми готові укладати" контракт із ЗСУ, тільки треба бажання міністра оборони. Пройшов місяць, вже і другий, але поки що вони, на жаль, не готові до підписання цього контракту, тому що є певні проблеми з оснащенням підприємств, які виробляють цю техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полторак повідомив, коли ЗСУ візьмуться за Javelin

Проте за цей час ми практично забезпечили головні потреби ЗСУ: створили комплекс резерву, тобто на сховищах, на базах ми закладаємо резерв на випадок відкритої агресії, щоб у разі погіршення ситуації на фронті була змога швидко розгорнути додаткові сили та засоби", - сказав міністр.

Тим часом російська армія має багато слабких місць, хоч і претендує на звання найсильнішої у світі. У збройних сил РФ негаразди з сухопутними військами та мобілізацією.

Зараз ви читаєте новину «"Готуємо нову потужну зброю" - Полторак розповів, з чим Україна перемагатиме на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути