четвер, 09 лютого 2017 05:38

"Ґіві нам був потрібен живий" - комбат Кузьміних

"Ґіві нам був потрібен живий" - комбат Кузьміних
YouTube

Командир 90-го батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Олег Кузьміних не вірить, що бойовика Михайла Товстих (Ґіві) ліквідували українські спецслужби. Він вважає, що загиблий бойовик міг би принести користь як свідок злочинів, передає Громадське.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підполковника Олега Кузьміних звільнили з полону

"Для нас Ґіві не дуже талановитий військовий керівник. Це було видно і по Авдіївці...Знищувати такого керівника немає сенсу. Як свідок, він був би потрібен. У світі інколи заплющують очі на наші проблеми, а він би на лаві підсудних відкрив очі на багато речей. Тому нам його смерть, по суті, не так потрібна була, щоб нею займатися. Він би нам більше був потрібний, як свідок злочинів", - заявив Кузьміних.

"Якщо б він загинув від рук, від снарядів ЗСУ або інших наших служб, або ж опинився на лаві підсудних та отримав своє довічне – це була одна емоція, яку б хотілось відчувати. А так він загинув у "розборках" своїх бандитських, в усуванні свідків. В ідеалі, він мав пройти по всьому нашому Кримінальному Кодексу", — зазначив Кузьміних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ повідомили про смерть бойовика Ґіві

8 лютого ватажок терористичного угруповання Сомалі Михайло Толстих, відомий по кличці Ґіві, загинув в окупованому Донецьку в результаті теракту. Ґіві відзначався надзвичайною жорстокістю щодо полонених українських військових.

Зокрема, бойовики виклали відео, на яких він погрожував та бив полоненого комбата Олега Кузьміна. Той пробув в полоні бойовиків майже 4 місяці.

Зараз ви читаєте новину «"Ґіві нам був потрібен живий" - комбат Кузьміних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути