пʼятниця, 30 квітня 2021 12:41

Європейські лідери будуть змушені ізолювати Росію - делегат ТКГ

Європейські лідери будуть змушені ізолювати Росію - делегат ТКГ
Резолюцію Європарламенту про ізоляцію Росії виконають - Гармаш. Фото: Тарас Подолян

Резолюція Європарламенту про ізоляцію Росії у випадку вторгнення в Україну свідчить про те, що в Європі почали серйозно сприймати, що це становить загрозу не тільки для України, а й для них, сказав представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш в коментарі Gazeta.ua.

"Це відбулось після стягнення військ до наших кордонів, блокування Росією Азовського та частини Чорного морів. Україна стає форпостом боротьби Росії з Заходом. Приємно дивує таке рішення Європарламенту після подій в Парламентській асамблеї Ради Європи (українського делегата Олексія Гончаренка на три місяці позбавили слова після скарги Росії. – Gazeta.ua). Не вірю, що буде російська агресія найближчим часом, але сам факт такого попередження є сигналом для Росії та запобіжником від її намірів напасти. Кремль може мати такі плани, як не сьогодні, то на наступний рік. Навіть із психологічного боку сигнал є для України позитивним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політика Путіна спрямована на відновлення Російської імперії – МЗС Польщі

Вважає, що є перспективи виконання європейськими лідерами положень цього документу.

"Якщо буде реальна агресія з залученням регулярної армії, то, незалежно від думки європейських лідерів, їм доведеться виконувати статут ООН. Серед іншого документ передбачає міжнародну ізоляцію агресора. Але це якщо Україна заявить про агресію, а не як 2014 року", - пояснив Гармаш.

У разі прямого вторгнення Росії в Україну, документ передбачає зупинення імпорту російських нафти й газу до ЄС та запровадження санкцій проти наближених до російської влади олігархів. За умови вторгнення євродепутати наполягають також на виключенні РФ з платіжної системи SWIFT.

Зараз ви читаєте новину «Європейські лідери будуть змушені ізолювати Росію - делегат ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути