неділя, 12 червня 2016 05:20

Двоє загиблих військових із російськими шевронами виявилися українцями

Двоє загиблих військових із російськими шевронами виявилися українцями
hromadske.ua

Двоє військовиків, тіла яких було виявлено на Луганщині з російськими шевронами на формі, були громадянами України. Проте вони брали участь у бойових діях на боці бойовиків ЛНР.

Про це повідомив координатор гуманітарної місії Збройних сил України "Евакуація-200" Михайло Котелевський, інформує "112 Україна".

"Під час проведення виїмки тіл були присутні представники слідчих органів Луганської області, Міжнародного комітету Червоного Хреста, ОБСЄ. Попередньо, був напис ПІБ одного із загиблих і було попередньо встановлено слідчими, що ця людина зникла безвісти і перебуває в розшуку. У цій справі порушено кримінальне провадження, і попередньо ми можемо говорити, що обидва загиблих – громадяни України, мешканці Луганської області", – розповів Котелевський.

"На одному з кітелів загиблого був шеврон (російський, – ред.), але особисті речі, які було вилучено і знайдено при тілі... Сьогодні ми зустрічалися з близькими загиблих, вони впізнали ці речі, і ми можемо констатувати, що ці речі належать конкретній людині, і ця людина є громадянином України", – уточнив координатор гуманітарної місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На міні підірвалася вантажівка із бійцями АТО - 1 загиблий, 7 поранені

Нагадаємо, 10 червня на Луганщині знайшли тіла двох загиблих з шевронами ЗС Росії.

Зараз ви читаєте новину «Двоє загиблих військових із російськими шевронами виявилися українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути