четвер, 16 лютого 2017 15:11

Донеччани проти виборів на окупованих територіях

Донеччани проти виборів на окупованих територіях

Жителі неокупованої території Донбасу виступають проти проведення місцевих виборів у районах, контрольованих ДНР і ЛНР. Про це заявила аналітик фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна.

"Ідея з проведенням виборів на непідконтрольній території також є неприйнятним компромісом будь-якого макрорегіону. Найменше число прихильників проведення виборів на непідконтрольній території в найближчому майбутньому - у тій частині Донеччини та Луганщини, що знаходиться під контролем української влади. Там усього 6 відсотків - це мінімальний показник по всій країні", - сказала вона під час прес-конференції в Києві 16 лютого.

Згідно з опитуванням фонду імені Ілька Кучеріва, неприйнятним для більшості регіонів України, крім сходу, є надання російській мові статусу другої державної. Всі регіони України виступають проти надання амністії учасникам "русской весны" і бойовикам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обшукали спостерігачів ОБСЄ

"Є деякі компроміси, пропозиція яких не знаходить підтримки ні в одному регіоні України. Це стосується можливої ​​амністії всіх, хто брав участь у подіях і сепаратистських рухах на Донеччині та Луганщині. Це неприйнятно для кожного макрорегіону", - зазначила Золкіна.

Вона також повідомила, що в другій половині 2016 року знизився рівень підтримки проведення всеукраїнського референдуму про визнання підконтрольних бойовикам районів Донбасу окупованими.

Україна попросила Моніторингову місію ООН з прав людини залучитись до процесу обміну полоненими з бойовиками.

Зараз ви читаєте новину «Донеччани проти виборів на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути