вівторок, 18 жовтня 2016 10:03

Британські депутати відвідали Донбас

Британські депутати відвідали Донбас
novosti.dn.ua

Шестеро депутатів парламенту Великої Британії 17 жовтня побували на Донбасі, щоб оцінити масштаб руйнувань. А також зрозуміти роль Росії у конфлікті.

Депутати оглянули зруйновані будівлі в селищі Семенівка під Слов'янськом і міст, який підірвали бойовики. Також британці відвідали контрольний пункт в'їзду-виїзду "Зайцеве", де поспілкувалися з прикордонниками і з людьми, які перетинають лінію розмежування, пишуть Новости Донбасса.
Уряд Британії розробляє нову стратегію відносин із Росією. Для цього на Донбас послали депутатів, які повинні оцінити ситуацію, і дати рекомендації уряду.

"Раніше між Британією і Росією відносини не були гладкі, але зараз вони ще погіршилися. Росія, як великий гравець на політичній арені, мала гарантувати безпеку, але вона навпаки вносить дестабілізацію", - сказав голова делегації Крістін Блант.

Депутати відвідали переміщений до Бахмута з ​​Горлівки державний педагогічний інститут іноземних мов. Там вони поспілкувалися зі студентами.

Британські політики часто ставили співрозмовникам питання: "Як ви вважаєте, наскільки велика роль РФ в конфлікті на Донбасі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ визнала Росію агресором

На брифінгу депутати поділилися своїми враженнями. Як сказав Крістін Блант, найбільшим враженням було спілкування з людьми.

"Ми їхали сюди досить реалістично представляючи те, з чим зіткнемося. Але поспілкувавшись з людьми, які перетинають КПВВ, вислухавши їх проблеми, ми отримали ще повнішу картину ситуації на Донбасі", - сказав він.

Нагадаємо, Британія заморозила банківські рахунки Russia Today.

Зараз ви читаєте новину «Британські депутати відвідали Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути