вівторок, 18 жовтня 2016 07:35

ПАРЄ визнала Росію агресором

"Незважаючи на проросійську позицію керівництва, рядові делегати Парламентської асамблеї Ради Європи на нашій стороні. Дві ключові резолюції по Україні прийняли більшістю голосів. Причому всі наші правки врахували. Навіть ту, де ми змінили назву резолюції. Замість абстрактного "конфлікту в Україні" наполягли на "збройній агресії Росії". Ще там є про неможливість проведення виборів на Донбасі, — пише 12 жовтня в "Фейсбуку" 37-річний Леонід Ємець, народний депутат від партії "Народний фронт" і член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

"Зміст резолюцій ПАРЄ не має прямої дії, але може сприяти зміцненню позицій України в дипломатичному діалозі, — пише в блозі політолог 42-річний Євген Магда. — Вони поклали на Росію відповідальність за ситуацію з правами людини в Криму і неконтрольованій українською владою частині Донбасу. Дали зрозуміти, сепаратистські республіки контролює Кремль. Пролунав заклик вивести російські війська й констатований факт неможливості проведення виборів найближчим часом. Істинність останнього твердження мусив визнати й міністр закордонних справ Німеччини Штайнмайєр. До цього він відстоював необхідність якнайскорішого проведення їх. Ця перемога забезпечена злагодженими діями українських дипломатів і парламентаріїв та є важливим тактичним успіхом".

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ визнала Росію агресором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути