неділя, 19 червня 2016 14:19

Бойовики випустили 70 мін по позиціях сил АТО та використали танки

Бойовики випустили 70 мін по позиціях сил АТО та використали танки
Фото: obozrevatel.com

У Мар'їнці на початку доби тривала двохгодинна перестрілка з використанням стрілецької зброї та гранатометів різних систем.

Про це на брифінгу розповів речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку бойовики знову активізувалися. Пізно ввечері вони відкривали вогонь у районі Попасної. При цьому ворог випустив 12 мін по позиціях сил АТО у Новозванівці. А у навколишніх селах Новоолександрівка та Богуславське застосовував крупнокаліберні кулемети. Крім того, вчора бойовики знову відкривали вогонь зі стрілецької зброї у бік осель мешканців села Лобачеве Станично-Луганського району.

На Донецькому напрямку ворог продовжує застосовувати міномети проти українських військових. Після опівночі щільним мінометним вогнем були обстріляні сили АТО в районі селища Невельське. Тут же пізно ввечері противник застосував гармати. Встановлено, що обстріл вівся з артилерійських батарей, які розташовані в окупованому Донецьку. Також під мінометний вогонь потрапили українські позиції в районі шахти Путилівської та Троїцького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бою під Маріуполем загинув український військовослужбовець

Триває й надалі активне протистояння у Авдіївській промзоні та на околицях Горлівки. У Донецькому аеропорту – затишшя. Загалом за минулу добу противник порушив режим тиші на Донецькому напрямку 18 разів.

На Маріупольському напрямку ситуація у Красногорівці залишається вкрай важкою. Проти Збройних сил України ворог застосовував танки та випустив більше 70 мін. Заборонену Мінськими угодами зброю застосовували в темну пору доби.

У Гранітному відкривав вогонь ворожий снайпер.

Нагадаємо, у свято Трійці бойовики вбили українського воїна.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики випустили 70 мін по позиціях сил АТО та використали танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути