середа, 21 вересня 2016 17:56

Бойовики пустять ОБСЄ до полонених українців

Бойовики пустять ОБСЄ до полонених українців
Фото: patrioty.org.ua

Представників ОБСЄ пустять до українців, які перебувають у полоні бойовиків на Донбасі.

Про це повідомила у Facebook представник Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Українській стороні вдалося добитися, що до українських бранців в ОРДО найближчим часом допустять координатора ОБСЄ Т. Фріша. Нещодавно він зустрічався з родинами заручників, говорив з мамами, сьогодні отримав запевнення, що найближчим часом може відвідати бранців, поспілкуватися з ними без тюремників. Ми вважаємо це важливим моментом", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики запевняють, що пустили ООН до полонених українців

За її словами, бойовики стверджують, що утримують в полоні лише 45 українців.

"Також ми порушували питання допуску МКЧХ (Міжнародний комітет Червоного Хреста. - ред.) до тюрем задля пошуку зниклих безвісти і тих заручників, про долю яких нічого не знаємо, задля моніторингу умов утримання. Але поки що в цьому питанні прогресу досягти не вдалося. Щодо звільнення, то інша сторона наполягає, що утримують лише 45 бранців, і вимагає звільнити більш як 600 осіб, затриманих за важкі злочини. Серед цих осіб є ті, хто не має жодного стосунку до мінського процесу і до конфлікту на Донбасі, зокрема затримані за підготовку терактів в Одесі і Харкові. Ми вивчаємо процесуальний статус цих осіб", - зазначила вона.

Нагадаємо, 17 вересня з полону бойовиків повернулися Володимир Жемчугов і Юрій Супрун. Їх обміняли на чотирьох посібників терористів.

Від початку року з полону бойовиків звільнили майже 80 людей. На Донбасі досі незаконно утримують 105 українців, у Росії — дев'ятьох, кажуть у СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики пустять ОБСЄ до полонених українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути