пʼятниця, 01 липня 2016 11:06

Бойовики примушують полонених рити окопи на передовій

Бойовики примушують полонених рити окопи на передовій
Фото: www.unian.ua

Бойовики використовують для робіт на передовій лінії оборони українських військовополонених.

Про це повідомив прес-офіцер сектору "Маріуполь" Віталій Кирилов, передає "112 Україна".

"Після захоплення у полон їхніх (бойовиків, - ред.) військовослужбовців, намагання просуватися вперед вже не відбувається, але є розвідувальна інформація про те, що до Новоазовська прибула ремонтна група для відновлення РСЗВ, який є на озброєнні у так званої ДНР. Є ще одна розвідувальна інформація, що бойовики використовують наших військовополонених для здійснення робіт по передовій лінії оборони. Ця інформація підтверджена як радіоперехопленнями, так і нашими військовослужбовцями, які спостерігають, як на тому боці військовослужбовці, не прикриваючись, у повний ріст, риють окопи і дообладнують позиції", - зазначив він.

При цьому Кирилов зауважив, що українські військовослужбовці зі своєї сторони, користуючись затишшям, проводять роботи з розмінування території.

"Під час обстрілу розмінування територій не проводиться, але наші сапери користуються будь-яким затишшям, щоб проводити ці роботи", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зв'язці Путін-Медведчук є шанс, що всі наші полонені будуть звільнені - Соскін

За словами Кирилова, за минулу добу і станом на 6:00 ранку на маріупольському напрямку бойовики 20 разів обстрілювали позиції Збройних сил України.

"Найгарячіше було під Новотроїцьким, там противник 9 разів обстрілював наших військових. Також 3 рази обстріляв Мар′їнку, 2 рази Старогнатівку і по одному разу по всій лінії розмежування. При цьому 2 рази використовувались 120-мм міномети для обстрілу наших позицій, що було під Новотроїцьким і 7 разів вів вогонь зі 82-мм міномета", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні зранку бойовики обстріляли Широкине з гранатометів.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики примушують полонених рити окопи на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути