четвер, 11 серпня 2016 10:46

Бойовики обстріляли сили АТО з усієї наявної зброї

Бойовики обстріляли сили АТО з усієї наявної зброї
Фото: interpolit.ru

Від початку доби на маріупольському напрямку бойовики 4 рази обстрілювали позиції українських військових, обстріли прийшлися на Тарамчук та Талаківку.

Про це повідомив прес-офіцер сектору "Маріуполь" Іван Чміль.

"За сьогоднішню ніч на маріупольському напрямку зафіксовано 4 обстріли. Тричі у Тарамчуці, де ворог застосував 82-міліметрові міномети, та поблизу Талаківки", - зазначив він.

За словами Чміля, нині обстріли позицій ЗСУ припинили, однак ситуація може змінюватися щосекунди.

Чміль додав, що минулої доби на маріупольському напрямку зафіксовано рекордну цього місяця кількість обстрілів - 32 обстріли.

"Найбільша кількість припала на Мар′їнку та Гранітне, де зафіксовано по 6 обстрілів відповідно. 5 разів позиції морських піхотинців у Водяному потрапляли під прицільний обстріл противника. 6 разів ворог використовував заборонену Мінськими домовленостями зброю. Вчора зранку двічі з 82-міліметрових мінометів обстріляли позиції поблизу Талаківки, куди ворог загалом випустив 67 мін. І загалом 30 снарядів із 122-міліметрових САУ розірвалися у Водяному. Вчора ввечері із 120-міліметрових мінометів російські окупанти обстрілювали Широкино, а із 82-міліметрових мінометів Новотроїцьке. Обстріли з БМП, гранатометів різних типів, важких кулеметів і стрілецької зброї відбувалися вчора практично по всій лінії зіткнення на маріупольському напрямку", - уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обстріляли з гранатометів блокпости

Чміль зауважив, що українські військовослужбовці загалом 17 разів за минулу добу були вимушені відкривати вогонь у відповідь.

"По одному разу це відбулося у Широкино, Гнутовому, Новотроїцькому, двічі у Старогнатівці, п'ять у Мар′їнці та шість у Гранітному", - сказав він.

Окрім цього, за словами Чміля, у напрямку прольоту Водяне-Комінтернове ввечері вели повітряну розвідку безпілотні літальні апарати бойовиків.

Нагадаємо, бойовики впродовж доби 67 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил. На укріплення сил АТО приземлилися 80 мін.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли сили АТО з усієї наявної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути