пʼятниця, 30 вересня 2016 16:03

10 заборон у різних країнах світу
5

1. У нічних клубах Японії заборонено танцювати

Заборона на танці після опівночі існувала з 1950-х років. З часом про неї забули. Та 2012 року дію закону поновили, пише korrespondent.net. Це не означає, що після опівночі японські клуби порожніють. Відвідувачі мають перейти на спокійніший спосіб відпочинку.

2. В Італії заборонено цілуватись у транспорті

У містечку Еболі у Південній Італії заборонено цілуватися в транспорті під час руху. Штраф для обох може становити близько сотні доларів. Поцілунки дозволені, коли під ногами твердий ґрунт, повідомляє cntraveller.ru.

Також у Італії не заведено їсти піцу руками. Це не заборонено законом, але вважається невихованістю. Страву подають не розрізаною. Тому доведеться скористатись виделкою і ножем.

 

3. У Ірландії чоловіків штрафують за відмову жінці

За давньою ірландською легендою, між святими Бриджитт і Патриком була укладена угода про те, що раз на чотири роки 29 лютого в Ірландії жінки можуть гарантовано вийти заміж. У разі відмови потрібно сплатити один фунт штрафу. Якщо чоловік уже заручений, його не штрафують.

4. У Еміратах за фото жінки саджають до в'язниці

За фото жінки в колоритному національному костюмі ви можете потрапити у в'язницю на 3 доби, повідомляє oae-platinumclub. Це вважається образою. Обов'язково треба запитати дозволу на фотографування в чоловіка-мусульманина. В ісламській традиції заборонено робити світлини задля звеличення, захоплення чи поклоніння будь-кому. Не можна ходити вулицею з цигаркою, за це загрожує штраф до $2 тис.

5. У Сингапурі заборонені жувальні гумки

З 1992-го в країні заборонено імпорт і розповсюдження жуйок. Проте, з впровадженням американсько-сінгапурської угоди про вільну торгівлю 2004 року, деякі обмеження були послаблені. Жувальну гумку можна купити в аптеці і лише за рецептом лікаря, повідомляє forbes.

  tourweek.ru
tourweek.ru

6. В Америці обов'язково потрібно залишати чайові

Це стосується не лише закладів громадського харчування, а й перукарень, таксі, готелів. Розмір залежить від вартості замовлення і класу закладу. Мінімальна ставка 10% в посередньому кафе, в престижному ресторані - не менше 20% від вартості замовлення. Якщо ви не задоволені сервісом, то краще про це скаже декілька монет, залишених на столі, ніж взагалі нічого.

У Японії навпаки — вважається за образу залишати "на чай" у кафе, ресторані чи в таксі. Також у цій країні заборонено сякатися у публічному місці, залишати недоїдену їжу й надівати чорну краватку на весілля, пише moya-planeta.ru.

7. На острові Барбадос заборонено ходити в камуфляжі

Це стосується цивільного населення і туристів. Камуфляж можуть одягати лише військовослужбовці, що перебувають на службі. Серйозного покарання за порушення не передбачено. Та якщо на митниці у вас знайдуть цей одяг, найімовірніше, його вилучать.

  sakh-tour.com
sakh-tour.com

8. У Таїланді не можна свистіти вночі

Тайці вважають, що так можна накликати злих духів.

9. У Індії не прийнято потискати руки при зустрічі

Замість цього ви маєте скласти долоні на рівні грудей і промовити: "Namaste!" і трохи вклонитися. Дослівно перекладається як "Уклін тобі!".

  kate-coriza.livejournal.com
kate-coriza.livejournal.com

10. В Малайзії під забороною одяг жовтого кольору.

Міністр внутрішніх справ заборонив одяг і аксесуари такого кольору. Жовті футболки з написом: "bersih" надівали активісти під час антиурядових протестів. Сьогодні будь-кого за порушення заборони можуть арештувати, повідомляє fashion-daily

Автор: thesundaily.my
  thesundaily.my
thesundaily.my

Зараз ви читаєте новину «10 заборон у різних країнах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути