середа, 13 листопада 2013 12:40

Журналісти українського Forbes звільнилися через спроби встановлення цензури

Автор: Скрін: dt.ua
 

14 журналістів українського видання Forbes написали заяви про звільнення через "спроби змінити редакційну політику", повідомляє "Українська правда" з посиланням на шеф-редактора Forbes Бориса Давиденка.

Інформацію також підтвердив головний редактор сайту Forbes.ua Олександр Рубан. Він повідомив, що у вівторок головний редактор проекту "Forbes Україна" Михайло Котов "без пояснення причин" відхилив прийняту раніше заявку теми про радників першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Рубан підкреслив, що головний редактор може приймати те або інше рішення. "Мені сказали, що буде перелік тем, про які ми писати не зможемо, але широкий вибір залишиться", - додав він.

Рубан заявляє, що в таких умовах не зможе продовжувати працювати. Разом з ним подали заяви про звільнення за власним бажанням 6 журналістів сайту і 8 співробітників журналу.

Однак, за його словами, звільнення відбулося "не через конкретний випадок, відбувалася ціла низка подій, з яких стало зрозуміло, що щось буде змінюватися".

Серед тих, хто написав заяву про звільнення, - шеф-редактор журналу Давиденко, шеф-редактор сайту Рубан, заступник головного редактора сайту Катерина Коберник, редактори журналу Володимир Вербяний, Роман Судольський, Владислав Головін, редактори сайту Дар'я Марчак, Каменєв Максим, а також корреспонденти Марія Жартовська, Катерина Шаповал, Катерина Сиченко, Юлія Даниленко і Леся Войтицька.

За інформацією "Телекритики", звільнився також арт-директор журналу Сергій Лисенко, а про намір написати заяву про звільнення висловився к Facebook і керівник інноваційного підрозділу Українського медіа холдингу UMH Lab Леонід Цодіков.

Український Forbes зараз належить медіахолдингу UMH, який нещодавно було куплено групою компаній ВЕТЕК Сергія Курченка.

 

Зараз ви читаєте новину «Журналісти українського Forbes звільнилися через спроби встановлення цензури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути