вівторок, 30 червня 2015 16:29

За книгою Леннона поставлять виставу

За книгою Леннона поставлять виставу
Фото: The Observer

Книгу одного із засновників The Beatles Джона Леннона під назвою In His Own Write перетворять на театралізоване шоу, повідомляє The Guardian. Видання включає в себе іронічні вірші музиканта, малюнки, каламбури і карикатури. Виставу презентують на фестивалі мистецтв в Едінбургу в серпні 2015 року.

Як пояснює видання, для участі в шоу запросили трьох акторів, які повністю прочитають книгу зі сцени. Вдова Леннона Йоко Оно має намір приїхати в Шотландію, щоб подивитися на репетиції або готову постановку.

Вперше Леннон читав уривки зі своєї книги в одній з телевізійних передач в 1964 році (в тому ж році вона була вперше опублікована). З цього часу вміст збірника жодного разу не адаптувався для театральної сцени або телебачення.

У цьому році на Единбурзькому фестивалі покажуть ще одне шоу, пов'язане з учасником The Beatles — "Леннон: Через скляну цибулину" (Lennon: Through a Glass Onion), воно поєднає у собі розповідь про життя музиканта і музичні номери.

Леннон був застрелений 8 грудня 1980 року біля свого будинку в Нью-Йорку. Вбивцю музиканта Марка Девіда Чепмена засудили до довічного ув'язнення, яке він відбуває в одній з нью-йоркських в'язниць.

Успіх прийшов до музиканта в 1960-х роках, коли група The Beatles вирушила на гастролі за кордон, у тому числі в США. Леннон вважався лідером колективу — вокалістом, гітаристом і автором більшості пісень. The Beatles — одна з найбільш успішних груп в історії музики. Шість з 14 їхніх офіційних альбомів стали "діамантовими" (тобто розійшлися тиражем понад 10 мільйонів копій кожен).
Зараз ви читаєте новину «За книгою Леннона поставлять виставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі