середа, 01 серпня 2012 13:20

За гомосексуальність у мистецтві каратимуть?

За гомосексуальність у мистецтві каратимуть?
Руслан Кухарчук, лідер руху "Любов проти гомосексуалізму". Фото: art-blog.com.ua

Український парламент розгляне пропозицію про введення кримінальної відповідальності за гомосексуальність в мистецтві.

Українські антигей-групи підтримали законопроект парламенту, який пропонує запровадити кримінальну відповідальність за позитивне зображення гомосексуальності в творах мистецтва, кінофільмах і на телебаченні.

Це невеселі новини для груп, які відстоюють інтереси гомосексуалістів в усьому світі, враховуючи становище геїв і лесбіянок в Україні на даний час. Минулої середи Олександр Зінченков, глава правозахисної групи Our World, повідомив в інтерв'ю Washington Post про те, що нетерпимість по відношенню до геїв, лесбійок і трансгендерних осіб в Україні перейшла в стадію фізичного насильства. У травні, після скасування першого в українській історії гей-параду в Києві, два лідери гей-руху зазнали нападу і були побиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві побили ще одного гея - цього разу до струсу мозку й перелому щелепи

Хоча Президент України Віктор Янукович ще не прокоментував цю пропозицію, Юрій Мірошниченко, член "Партії регіонів", відкрито висловив свою підтримку. Якщо законопроект приймуть, він буде мати далекосяжні наслідки для людей, які працюють у творчій індустрії.

Кінематографістам, наприклад, Роберту Кромбі, режисерові фільму 2008 року "Сапфо" ("знакового фільму для українського кінематографа" і першої української картини, яка зібрала один мільйон доларів, за повідомленням RussiaProfile.org), може загрожувати до п'яти років позбавлення волі і грошові штрафи, розмір яких не уточнюється. Або, наприклад, фотографу, Євгенії Бєлорусець, чий проект "Моя власна кімната", де розповідалося про сім'ї геїв і лесбіянок, які живуть в Україні, зазнав нападу під час виставки у Центрі візуальної культури в Києві.

Руслан Кухарчук, лідер руху, який називається "Любов проти гомосексуалізму", висловився на підтримку законопроекту. В інтерв'ю, які він давав раніше, він називав гомосексуалізм "скотоложеством, некрофілією і педофілією".

Зараз ви читаєте новину «За гомосексуальність у мистецтві каратимуть?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі