пʼятниця, 07 листопада 2014 16:00

За 2 дні спільнокоштової кампанії фільму "Толока" зібрали майже 6 тисяч гривень
5

Фільм "Толока" Михайла Іллєнка, спільно з платформою Велика Ідея, запустили краудфандинговий проект, що дозволяє всім охочим внести певну суму в бюджет фільму.

Новий проект спільнокошту намагатиметься зібрати 2 млн гривень за 200 днів, цих грошей вистачить на старт осіннього етапу зйомок та допоможе пришвидшити вихід фільму на екрани. За словами Михайла Іллєнка, за оптимістичного сценарію, якщо вдасться знайти необхідну суму, фільм вийде на екрани у жовтні наступного року.

Як зазначили на прес-конференції, присвяченій старту кампанії, традиція толоки та нова тенденція спільнокошту є близькими за своєю природою, адже вони закликають всіх небайдужих об'єднатись для допомоги у вирішенні певної проблеми. В даній ситуації – це пошук альтернативних джерел фінансування для українського кінофільму.

За два дні проекту вдалося зібрати понад 5865 грн, завдяки 29 доброчинцям.

Варто зазначити, що за добровільні внески усі фондувальники отримують винагороди від кінофільму. Це може бути листівка, а може бути й присутність на знімальному майданчику. Дізнатись більше можна на сторінці проекту.

Також під час конференції презентували новий тізер фільму "Толока" та плакат, який був спеціально намальований для стрічки відомим українським художником та музикантом Валерієм Вітером.

За словами митця, працювати над такими проектами надзвичайно цікаво та приємно адже необхідно передати ідею всього фільму в досить маленькому зображенні.

Нагадаємо, стрічка Михайла Іллєнка "Толока" — екранізація романтичної балади Тараса Шевченка "У тієї Катерини хата на помості…", приурочена до 200-річчя Кобзаря. Зйомки стрічки розпочалися у 2013 році, проте через брак коштів, роботу над нею вимушені були зупинити, відзнявши половину матеріалу. Виробництво картини здійснює компанія ТОВ "Іллєнко фільм" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Зараз ви читаєте новину «За 2 дні спільнокоштової кампанії фільму "Толока" зібрали майже 6 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі