неділя, 24 березня 2013 01:27

"Якщо українцям не дають згори меседж "Читайте!", то самі вони цього не робитимуть" – письменник

"Якщо українцям не дають згори меседж "Читайте!", то самі вони цього не робитимуть" – письменник
Слабошпицький: "У 90-х і батьки, і вчителі не заохочували до читання, мовляв, все одно "стоятимеш на базарі і будеш торгувати". Фото: Анатолій БАБАК

Відомий український діяч, письменник, головний редактор видавництва "Ярославів Вал" Михайло Слабошпицький вважає, що Україна втратила ціле покоління через відбивання в молоді охоти до читання.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Українці – лайдаки, що нічого не читають, – говорить письменник. – Зараз сучасна молодь неосвічена і темна. Навіть в Африці книжок на душу населення виходить більше, ніж в Україні".

Слабошпицький пояснив, чому в країні такий низький рівень культури читання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби ми видали "замовну" книгу, як би тоді "відмилися"? – Слабошпицький

"Молодь не читає, бо був період виживання у 1990-х, коли і батьки, і вчителі не заохочували до читання. Говорили, що все одно "стоятимеш на базарі і будеш торгувати". Так втратили ціле покоління. А оскільки у масі більшість вегетативних істот, які називаються людьми, то, якщо їм не дають згори меседж "Читайте!", самі вони цього робити не будуть", – переконаний літератор.

За його словами, поганий приклад суспільству також подає так звана політична еліта.

"Ми живемо в якомусь дикому невігластві. Навіть наші політики присилають листи, які соромно читати. "Та то наші помічники писали", – виправдовуються вони. То прикро, що є такі помічники. Народні депутати – вони ж вважаються нашою політичною елітою...", – підкреслив письменник.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо українцям не дають згори меседж "Читайте!", то самі вони цього не робитимуть" – письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі