понеділок, 23 вересня 2013 13:26

"Всі вони чорноброві, всі порядні і чисті, навіть повії" - Dakh Daughters співали про те, чому українки кращі за росіянок
13

Фото: Фото: Вікторія Хоменко

На фестивалі сучасного мистецтва Гогольfest український гурт Dakh Daughters святкував свою першу річницю. Ідея об'єднатися у гурту виникла саме під час минулорічного фестивалю на Видубичах.

Потім був перший концерт в Парижі під час гастролей театру "ДАХ". А нещодавно вони сколихнули інтернет своїм хітом "Рози/Донбас", перші рядки якого починаються шекспірівським сонетом.

На фестивалі перед глядачами дівчата традиційно з'явилися у чорно-білих сукенках. Цього разу їх пошила дизайнерка Поліна Веллер з рекламних банерів. Як завжди - густий білий грим на обличчі, яскраво-червоні губи та накладні довгі вії.

Dakh Daughters – кабаре-гурт із 7 дівчат і 15 музичних інструментів. Їхнє шоу запам'ятовується і нестандартністю звучання,бо грають на межі різних музичних стилів і театральною постановкою кожної окремої пісні. Співають Юрія Андруховича, Nirvana, Лесю Українку, Rammstein, Михайля Семенко...

Саме з уривків "Листи в Україну" Юрія Андруховича розпочали свої загравання з публікою. Розказували чим росіянки поступаються перед українками, цитували вірші українського літератора:

"Привселюдно поводяться вкрай вульгарно,

вкрай бульварно виснуть на кожнім хлопі,

одягаються, правда, достатньо гарно:

так колись одягалися вже в Європі".

"Щодо вроди їхньої. Щодо сенсу

спокушань. Зірок хоча й не зустріли ми,

їм відомо з десяток способів сексу,

які в нас вважаються застарілими".

"Українські дівчата більш кольорові,

більш південні. Навіть нігті і вії

в них жагучіші. Всі вони чорноброві,

всі порядні і чисті, навіть повії".

На концерті презентували і дві нові прем'єри. Обидві теж доволі еклектичні. Приміром, приспів "коло кактуса - коло кактуса" чергується з французьким речитативом. Заспівали уже знані київській публіці хіти про Папіроси на вірші Семенка: "Я сьогодні курю і курю папіроси, я сьогодні смутний, я сьогодні смутний, я сьогодні смертельно смутний, бо люблю її коси".

А коли Руслана Хазіпова винесла посеред сцени величезний барабан, сіла на нього верхи і старосвітським голосом завила "Ганнусю" зал на кілька хвилин змовк.

І вже на рефрені "Слава Ісусу! Слава навіки Богу сіденькому! Йо-о-о" співав на увесь голос з Dakh Daughters.

Dakh Daughters

Ніна Гаренецька - учасниця групи "ДахаБраха", Руслана Хазіпова - групи "Перкалаба", Таня Гаврилюк - сольного проекту "ТаняТаня", Соломія Мельник - проекту "Потужні дівчата" та проекту "Soloma project", Ганна Нікітіна - проекту "Кабаре-шансон", Наталія Галаневич і Zo - балету "БіZоН".

Зараз ви читаєте новину «"Всі вони чорноброві, всі порядні і чисті, навіть повії" - Dakh Daughters співали про те, чому українки кращі за росіянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі