середа, 07 серпня 2013 11:13

Пісня про "Донбасс и розы" стала хітом в українській мережі

Пісня про "Донбасс и розы" стала хітом в українській мережі
Фото: Вікторія Хоменко

"Rozy/Donbass"  - перший офіційний промо-кліп гурту Dakh Daughters. За останні кілька днів активного поширення в соціальних мережах пісня про Донбас уже набрала більше 30 тисяч переглядів.

Семеро дівчат у витончений спосіб і в дуже незвичайному стилі записали трек про Донбасс. Їхні обличчя - вибілені пудрою, очі щедро підведені чорним, з накладними віями, а губи - яскраво червоні.

У Києві гурт Dakh Daughters уже відіграв кілька концертів. Загалом кожна їхня музична композиція - міні-спектакль. Усі семеро почергово змінюють інструменти, мімику, тембри голосу та мови - французьку, російську, українську, німецьку, англійську. Тож за музичним відчуттям це найближче до колажу. Поєднують пісні про стосунки, зради, чоловіків, жінок, "боженьку", Донбас... Співають Юрія Андруховича, Nirvana, Лесю Українку, Rammstein, Михайля Семенко...

"На концертах ми граємо на двох контрабасах, двох віолончелях, фортепіано, марокасах, гітарі, скрипці, барабанах, ксилофоні, акордеоні, губній гармошці, бубні. При цьому ми постійно міняємося інструментами, ніхто не закріплений за якимось одним. Ми безперервно в процесі навчання" - поділилася Наталка Галаневич, одна з учасниць гурту.

Це сім індивідуумів з різножанровим досвідом у своїй музичній біографії. Ніна Гаренецька - учасниця групи "ДахаБраха", Руслана Хазіпова - групи "Перкалаба", Таня Гаврилюк - сольного проекту "ТаняТаня", Соломія Мельник - проекту "Потужні дівчата" та проекту "Soloma project", Ганна Нікітіна - проекту "Кабаре-шансон", Наталія Галаневич і Zo - балету "БіZоН". Вперше ідея обєднатися у гурт виникла саме під час Гогольfestу-2012 на Видубичах. Дівчата цього проекту в першу чергу акторки театру "ДАХ".

Зараз ви читаєте новину «Пісня про "Донбасс и розы" стала хітом в українській мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі