Ексклюзиви
пʼятниця, 22 листопада 2013 09:59

Володимир Лис пише роман про свою бабу

Володимир Лис пише роман про свою бабу
Фото: Світлана Корженко

Луцький письменник Володимир Лис пише роман про свою бабусю. Про це він розповів у столичній книгарні "Є" під час презентації роману "Соло для Соломії".

"Зараз працюю над романом про свою бабусю. Вона в мене була неймовірною. Знала багато приказок, легенд, молитов і замовлянь", - сказав письменник. "Вона була глибоко релігійною людиною. Але якимось дивним чином в ній це вживалося із язичництвом", - додав він.

Баба Володимира Лиса померла 40 років тому.

"Якби у дитинстві мав той розум, що зараз, ходив би за нею і кожне слово записував. Але, коли почав відтворювати спогади про бабусю, виявилося, що багато чого пам'ятаю. Оце влітку і на початку осені кілька тижнів провів у рідному селі. Питав багатьох про свою бабусю. Хоч її ровесників вже немає на цьому світі, багато людей її пам'ятають. Вони розповіли багато цікавого. Пригадали, як вона говорила, які молитви і замовлення знала", - сказав Лис.

"Написати цей роман - це мій обов'язок. Інакше це кудись згине і піде у небуття", - додав він.

Також Володимир Лис розповів, що мріє написати роман на біблійний сюжет. "В мене є один сюжет, який вже давно мене мучить. Хочу якось пов'язати його із сучасністю", - сказав він.

"Єдине - щоб вистачило часу. Поки рука триматиме перо, я писатиму. В цьому плані я зануда, бо інших захоплень в мене немає", - додав Володимир Лис.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Лис пише роман про свою бабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі