вівторок, 22 травня 2012 18:17

Замість грошової премії учениці подарували касетний магнітофон

Замість грошової премії учениці подарували касетний магнітофон

Учениця 9 класу Чортківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Діана Сухінська перемогла на всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури. За диплом першого ступеня отримала нагороду від обласної влади – касетний магнітофон. Такі ж нагороди одержали ще 94 лауреати різноманітних наукових, спортивних та мистецьких конкурсів на Тернопільщині.

Як розповіла Gazeta.ua сама Діана, такий подарунок став для неї несподіванкою.

"Завдяки інтернету я знала, що переможцю мають вручити 500 гривень премії. А тут магнітофон подарували. Такий великий, чорний Digital, як у кіно показують – їх на плечі у фільмах носять. Касет багато маю і з українською естрадою, і з російською. Багато років тому їх слухала. Може, колись ностальгія за дитинством замучить, то поставлю. А зараз мені інакша музика подобається – сучасна японська і рок", - сказала Діана Сухінська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Талановитих дітей треба вчити бачити зорі на небі і ями під ногами

Вона додала, що магнітолу більше використовує як радіо.

"Я не плакала, коли побачила цей магнітофон. Знала, як не буду слухати – школі подарую. Є відділення для дисків, але ним не користуюся. Магнітофон більше батьки вмикають – мама на кухню бере, тато в кімнату забирає. У мене плеєр постійно із собою, це подарунок бабусі і дідуся. Друзі по плеєру мене часом і впізнають, бо з ним не розлучають. Навіть на олімпіади брала – музика додає настрою, допомагає налаштуватися. А батьки за перемогу подарували гарний кварцовий годинник. Разом ходили вибирати. Бережу його дуже", - наголосила дівчина.

Діана з дитинства бере участь в олімпіадах з різних предметів. Завдяки третьому місцю на обласній з географії та перемозі з української мови, цих іспитів вона не складала. А от українську літературу таки буде складати, хоч олімпіада була і з мови, і з літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможець шоу "Найрозумніший" захворів на рак

Як зазначила класний керівник Діани Галина Гуменюк, їй щастить на розумних учнів.

"Кажуть, мудрий вчитель, коли розумні діти. Діана і справді обдарована. Добре вчиться, а ще вірші складає, на гітарі грає, музику пише. Вона не раз перемагала і у конкурсах з мови імені Яцика. У нас клас із поглибленим вивченням української мови і літератури. Хоч тепер діти не так хочуть вчитися, як колись. Більше комп'ютерами цікавляться. Але тим важливіші такі перемоги", - пояснила Галина Несторівна.

Заступник начальника обласного управління освіти Оксана Піхурко у коментарі Gazeta.ua повідомила, що це не просто касетний магнітофон.

"У нього є відділення на диски, на флешку, під'єднання до комп'ютера. У казначействі сказали замість премій давати цінні подарунки. От ми на ці гроші і придбали якісну техніку".

Зараз ви читаєте новину «Замість грошової премії учениці подарували касетний магнітофон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути