понеділок, 22 грудня 2014 16:22

"Вкрали шанс на Оскар" - Слабошпицький закликає розігнати оскарівський комітет

"Вкрали шанс на Оскар" - Слабошпицький закликає розігнати оскарівський комітет

Режисер фільму "Плем'я" вважає, що оскарівський комітет вкрав у країни шанс на "Оскар". Про це Мирослав Слабошпицький написав на своїй сторінці у Facebook.

Нещодавно стало відомо, що до шорт-листу з 9 фільмів-номінантів на премію "Оскар" у категорії "найкращий іншомовний фільм" не потрапила стрічка, яку український оскарівський комітет обрав представляти Україну. "Українського фільму там немає, а міг би бути", - написав Слабошпицький.

Оскарівський комітет висунув від України фільм "Поводир" Олеся Саніна, обравши його серед ще двох претендентів: "Племені" Мирослава Слабшпицького та "Трубача" Анатолія Матешко. Деякі члени оскарівського комітету, українські режисери та кінокритики вважали такий вибір упередженим та несправедливим, та зазначали, що в України був би шанс отримати нагороду, якби від нашої країни відправили "Плем'я".

"Я думаю, що вся кіноспільнота має зробити все, аби Дмитро Колесніков, Ада Роговцева, Андрій Курков, Серков, Анатолій Кокуш - більше ніколи не входили до оскарівського комітету", - написав режисер "Племені".

Окрім цього він зазначив, що хотів би, аби всі експерти, які так довго розповідали про формат та неформат "Оскару", прокоментували свої висловлювання тепер. Мирослав Слабошпицький закликав усіх, хто підтримує його дії, приєднатися у коментарях до його посту.

"Якщо ми не розгонимо їх зараз, завтра це станеться з вашими фільмами. Це не битва за "Плем'я" – це шанс вже втрачений – це битва за майбутні фільми. Можливо, ваші", - закликав режисер.

Зараз ви читаєте новину «"Вкрали шанс на Оскар" - Слабошпицький закликає розігнати оскарівський комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі