четвер, 28 серпня 2014 13:46

Венеціанський кінофестиваль висловив солідарність з Сенцовим

Венеціанський кінофестиваль висловив солідарність з Сенцовим
Фото: telekritika.ua

Венеціанський кінофестиваль, один із найбільших та найвагоміших у світі, висловив свою солідарність з двома режисерами, які були недавно ув'язнені із політичних причин.

Для режисерів Махназ Мохаммаді з Ірану та Олега Сенцова з України залишивши два порожніх стільця під час прес-конференції з нагоди відкриття фестивалю. Про це написав часопис Variety.

Так само директор Венеціанського кінофестивалю Альберто Барбера додав, що петиція, яку ініціювала європейська Кіноакадемія на підтримку Сенцова, скоро буде уніфікована.

Нагадаємо, що на підтримку Сенцова, заарештованого 10 травня у Криму, виступили Вім Вендерс, Анджей Вайда, Педро Альмадовар та інші. Київський фестиваль "Молодість" ввів Сенцова до складу журі, так само запросив режисера до членства і український Оскарівський комітет.

У різних містах України, зокрема у Львові, пройшли акції на підтримку режисера. На 31 травня запланована акція підтримки і у Москві.

Сенцова утримують у Лефортівській в'язниці Москви та звинувачують у підготовці терактів.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанський кінофестиваль висловив солідарність з Сенцовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі