пʼятниця, 06 грудня 2013 17:30

В українському прокаті колекція короткометражних хітів
9

Сьогодні в український прокат виходить чергова підбірка від світового фестивалю короткометражного кіно та анімації "Future Shorts". У цю колекцію увійшло сім короткометражних хітів, відзначених престижними нагородами.

Трилер "Тиха ріка" - призер більше 70-ти міжнародних нагород. Події картини розгортаються в Румунії в 1986 році, де двоє роблять спробу втечі.

У добірці три документальні роботи. Фільм Крістоффера Борглем "Whateverest" про інтернет-мем Inspector Norse. Inspector Norse - псевдонім Маріуса Солема Йохансена, який записує відео своїх танців і рецептів приготування наркотиків для YouTube. А також 9-хвилинна історія-подорож по повсякденному життю Амара. 14-річний хлопець вчиться краще за всіх у класі і мріє стати професійним гравцем в крикет, а поки він головний годувальник сім'ї, який працює на двох роботах. Цей документальний фільм "Амар" - робота індійського режисера Ендрю Хінтона.

Ще одна експериментальна документальна робота "Кольоровий фільм" Меган О'Хари. Фільм вивчає розрив між мовою і сприйняттям. Через паралельні дослідження когнітивної психології, лінгвістики, етимології і, в кінцевому підсумку, індустрії фарб, режисер підносить глядачеві соковиту медитацію на тему центрального значення кольору в нашому повсякденному житті.

"Іванів відчай" - ще одна драма. Це історія про Івана, 11-річного хлопчика з Бразилії, який живе з бабусею в передмісті Ріо-де-Жанейро, і про його дорослішання через щоденні пригоди з друзями. Стрічка "Відрядження" розповість комедійну історію про молодого бізнесмена і його пригоди в діловій поїздці. Головну роль у фільмі виконав відомий французький актор Гійом Кане.

"Кістяне перо" - єдина анімаційна робота в цій добірці. У лісі з вельвету і фетру, Кістяне Перо і його сусід порушують ранковий спокій своїми огидними співами. Вони перериваються лише при появі прекрасної дами. Але спроби справити враженнями своїми кращими танцями виявляються марними.

Bonefeather Trailer from nathan gilliss on Vimeo.

В Україні програма "Future Shorts: Осінні спогади" покажуть в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Донецьку, Дніпропетровську та інших містах.

Зараз ви читаєте новину «В українському прокаті колекція короткометражних хітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі