четвер, 11 вересня 2014 04:43

В Україні мають намір замінити російські телесеріали вітчизняними патріотичними фільмами

В Україні мають намір замінити російські телесеріали вітчизняними патріотичними фільмами
Юрій Артеменко. Фото: www.radiosvoboda.org

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив про підготовлюване звернення до Державного агентства України з питань кіно, Кабінету міністрів і телеканалів з приводу необхідності виробництва вітчизняних серіалів патріотичного змісту. 

Про це Артеменко сказав в ефірі 5 каналу.

"Ми хочемо зараз поговорити з Держкіно, переконати уряд і запропонувати ці гроші спільно з телеканалами 50 на 50 вкласти в серіали, які підніматимуть дух патріотизму і змушуватимуть пишатися нашою країною", - зазначив голова Нацради.

За його словами, ненормально, що в Україні, де є професійні кадри, давно немає українського серіального продукту.

"Є російські серіали, які робляться за вартістю 200 тис. доларів за одну серію і при цьому немає українських. Тому що не були створені необхідні умови", - пояснив він.

Артеменко додав, що представники Індустріального телевізійного комітету за своєю ініціативою зустрічалися з заступником міністра фінансів, щоб вибити пільги для виробництва вітчизняних телесеріалів.

Голова Нацради також підкреслив, що цього року в держбюджеті було закладено близько 150 млн грн на фінансування кінопроектів.

"У нас було випущено багато фільмів і досить хороших, як, наприклад, "Тойхтопройшовкрізьвогонь". Але аудиторія їх поки що мала", - зазначив Артеменко.

Зараз ви читаєте новину «В Україні мають намір замінити російські телесеріали вітчизняними патріотичними фільмами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі