середа, 20 серпня 2014 13:22

В Росії через кіно просуватимуть православ'я

В Росії через кіно просуватимуть православ'я
Фото: izvestia.ru

Російський клуб православних меценатів планує взяти участь у фінансуванні цілого ряду високобюджетних голлівудських та російських фільмів, орієнтованих на широку аудиторію. Про це повідомив "Известиям" голова правління цієї громадської організації Андрій Поклонський.

Однією з перших картин може стати екранізація історії про завойовника Тамерлана. "В основі - сценарій, який писався фахівцями з Голлівуду і поєднує в собі захоплюючий сюжет, сильні характери, неабиякий драматизм", - зазначив Поклонський. Він розповів, що центральною подією картини стане нашестя Тамерлана, від якого руські землі, згідно з легендою, врятувалися завдяки явленню Богородиці.

За словами Поклонського, проектом зацікавився голлівудський продюсер Ральф Вінтер (трилогія "Люди Ікс", "Планета мавп", "Фантастична четвірка"), зараз йде пошук американського режисера. На роль Тамерлана розглядається Х'ю Джекман.

Крім фільму про Тамерлана клуб планує вкласти 100 мільйонів рублів (близько 30 мільйонів гривень - Gazeta.ua) у створення масштабної історичної кінобіографії Володимира Святого "Хреститель" студії "Слово Нове століття". Режисером фільму повинен виступити Петро Буслов ("Бумер 1,2", "Висоцький: Спасибі, що живий").

"Російський клуб православних меценатів" був організований у 2003 році і об'єднав підприємців різних сфер бізнесу для відродження традицій православної благодійності. Клуб займається реставрацією, відновленням і будівництвом храмів Російської православної церкви, а також надає допомогу дитячим будинкам, притулкам.

Зараз ви читаєте новину «В Росії через кіно просуватимуть православ'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі