понеділок, 25 липня 2016 10:57

У парку людей підвішували мотузками за руки й ноги
10

Фото: Катерина ЛУК'ЯШКО

23-24 липня фестиваль "З країни в Україну" пройшов у Запоріжжі. Він покликаний залучити українців до збереження своєї культури. Розташувався у парку "Дубовий гай", одночасно на 8 майданчиках.

На майданчику "Народні ремесла" вчили писанкарству, гончарству, петриківському розпису. А також - робити іграшки із сіна. Майстри з Києва показували техніку ткацтва, створення ляльки-мотанки, витинання, створення свічок і коників з мотузки.

На дитячому майданчику учасники ліпили з солоного тіста, займалися квілінгом (виготовлення композицій зі скручених у спіралі смужок паперу. – Gazeta.ua). Діти разом з героєм Прянею розписували пряники. Відбувся конкурс дитячого малюнку на асфальті "Запоріжжя — це Україна". Для дівчаток організували дефіле в традиційних українських сукнях.

Запоріжці створили власний спортивний майданчик: заняття йогою, акробаланс, плавання на каяках, постріли з луку й арбалету, альфа-гравіті (заняття на мотузках. - Gazeta.ua). Організатори кажуть, це допомагає відновити хребет, зміцнює організм.

Клуб бойових мистецтв показав виступи з айкідо та бразильського джиу-джитсу. Проводили інтерактивний квест та заняття по пішохідному та гірському туризму.

Відкрита бібліотека провела майстер-класи з виготовлення закладок. Пройшли літературні читання від клубів "Вермут" та "99". Працював майданчик "Модернова Україна" - про досягнення українських технологій.

Фестиваль "З країни в Україну" став частиною місцевого 3-денного фестивалю "Дні української драми", що проходив 21-23 липня. Свої вистави показали київські та запорізькі театри.

Художники Запоріжжя організували пленер. Малювали пейзажі і квіткові експромти. По обіді пішов дощ й намочив малюнки.

Ввечері, біля головної сцени зібралися декілька сотень послухати гурти "Неспроста", "Генеза", "Кімната Ґретхен" та інших. Фестиваль закінчився фаєр-шоу.

Нагадаємо, фестиваль "З країни в Україну" відбувається третій рік поспіль. Фестивальні майданчики відвідають 11 міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстриня показала, як робиться крайка

Зараз ви читаєте новину «У парку людей підвішували мотузками за руки й ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі