Ексклюзиви
пʼятниця, 22 липня 2016 20:51

"Коли затихнуть постріли, почнеться інша війна"
6

Фото: Катерина ЛУК’ЯШКО

У містечку для переселенців в Нікополі на Дніпропетровщині виступили українські гурти "Рассвет", "Неспроста" і Drunk and drowned.

Концерт відбувся в рамках фестивалю "З країни в Україну". Це культурно-просвітницька подія, що протягом липня пройде у 11 містах Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Спрямована на культурну взаємодію між регіонами.

"Коли виїжджали з Макіївки, тільки ключі взяли. Може й вернемось, коли там Україна буде", - каже Наталія Ковтуненко. Її старший син тягне за руку ближче до імпровізованої сцени. У жінки троє дітей: двоє синів - 6 і 8 років, та 8-місячна донька, яка спить у матері на руках. З чоловіком та дітьми переїхали сюди чотири дні тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Окупація Донецька - це погано. Але Костянтинівка від цього виграла"

Денис Блощинский, фронтмент гурту "Неспроста" десятьох хлопців і дівчат учив танцювати. Потім вистроїв у шеренгу і показував як "давати п'ять". До цього майстер-класу приєдналися інші музиканти.

Павло Коробчук, ударник Drunk and drowned показав дітям, як грати на барабанах. Найбільш здібному учню - 8-річному Андрію Маковію з Макіївки - подарував палички. Родина хлопчика живе в Нікополі два роки.

Музиканти відвідали також військову частину. Під відкритим небом заспівали по чотири пісні. Подарували військовим диски з українською музикою.

"Ця війна закінчиться скоро. Та коли затихне звук останнього пострілу, почнеться війна незрима. Треба буде воювати з безладом і несправедливістю. Кажуть, ми зараз погано живем. Це неправда, погано ми жили всі 25, а то й 80 років. Далі маємо жити добре", - сказав Денис Блощинский.

Зараз ви читаєте новину «"Коли затихнуть постріли, почнеться інша війна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі