пʼятниця, 25 листопада 2016 19:01

В мелодрамі "Катерина" герої заговорять двома мовами
8

Фото: Фото надане прес-службою каналу 1+1

Завтра, ввечері покажуть прем'єру чотирисерійного художнього фільму "Катерина" на телеканалі "1+1". В кінострічці сучасна історія, натхненна поемою Кобзаря.

У рідне село Катерини приїжджає знімальна група. Дівчина закохується у відомого актора. Раптова пристрасть затьмарила їй розум. Кохання було лише грою, а вороття вже немає.

Головну роль у "Катерині" зіграла Валерія Ходос.

"Досі пам'ятаю, як знімали одну з улюблених сцен. Знайомство з Олексою. Він запросив Катерину зіграти в масовці. Для неї це велика подія - знятися в кіно. А для мене, як для акторки, особисто - в українській сорочці, - розповідає Валерія. - По-друге, я хоч думаю і розмовляю російською, не було складно перейти на українську мову. Для мене велике задоволення розмовляти в кадрі українською. Красивішої мови немає".

Валерія Ходос зауважила, у кінострічці в ролі Катерини боялася не повторитися. Каже, в ній вона інша. Такою ще глядачі її не бачили.

Актриса Наталія Сумська грала роль матері головної героїні Катерини та вчителя школи.

"Я відразу відреагувала на пропозицію знятися у "Катерині". Завжди доцільно знімати в кіно тему села, життя сільської молоді. Бо нація створена саме з села. Добре, що відтворили соціальну проблему села. Вона болюча для молоді, котра шукає кращого життя. Це все показано в образі молодої дівчини, яка ведеться на життєві зваби, горнеться до спокус. В селі ж менш приваблива перспектива" - розповідає Наталія Сумська.

Зйомки фільму проходили з 7-ї ранку і допізна.

"За цей час мала змогу пожити серед вчителів. Навіть обмінялися телефонами. Вони інакші. Щирі і відкриті. Вони дихають вільно. До школи встигають худобою зайнятись і в городі. А ми в метро за парту і за вчительський стіл" - згадує акторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екранізували поему Тараса Шевченка "Катерина"

У стрічці знялися вчителі та школярі Трипільської школи.

"Їм не треба було бути професійними акторами, щоб природно поводитися у кадрі. Діти під час перерви бігали, стрибали, а між них актори знімали свою сцену" - додає Наталія Сумська.

Також у головних ролях Марк Дробот, Ольга Гришина, Анатолій Хостікоєв, Дмитро Сова. Герої фільму розмовляють двома мовами.

Зараз ви читаєте новину «В мелодрамі "Катерина" герої заговорять двома мовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі