пʼятниця, 13 вересня 2013 12:31

У Києві відомий львівський перформер показує незвичні кольорові абстракції
10

У київській галереї "Bottega Gallery", що по вул. Михайлівській, 22б показують картини львівського художника Василя Бажая.

Відомого своїми перформенсами, Василя Бажая називають одним з найяскравіших українських художників живописної пластики. Художник живе і працює у Львові. З 1998 року він очолює секцію концептуального мистецтва Львівської спілки художників.

Василь Бажай активно експериментує з кольором на полотні, адже вважає, що художник має бути сміливим та безкомпромісним. І сучасне мистецтво потребує радикальності.

Перш за все художник працює зі своїм внутрішнім простором, який виливається у зображенні на полотні. Тому роботи мають настільки яскраве і не підвладне жодним схемам самовираження.

Його нова серія робіт називається "Реплікація". Епіграфом виставки обрали цитату з "Алкивіада І" Платона: "Око, яке бачить інше око і вбирає в себе краще в ньому - те, як саме воно бачить, - може таким чином узріти себе самого". Це пояснює те, що являє собою реплкатор - об'єкт, що спонукає певні середовища до свого копіювання".

Цього разу роботи Василя Бажає мають пастельні відтінки з червоно-теракотовими вркапленнями та синьо-чорні кольори подібні безодні.

Картини Василя Бажая знаходяться в галереях і приватних колекціях України, Бельгії, США.

Галерея працює з вівторка по суботу до 20:00. Виставка триватиме до 21 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відомий львівський перформер показує незвичні кольорові абстракції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі